Ronaldo: Poraz nas nije oborio na zemlju 1foto EPA-EFE/ANTONIO COTRIM

Maltene neprimetan u Lisabonu, Kristijano Ronaldo bio je jedan od odgovornijih zbog velikog trijumfa Srbije nad Portugalom težine direktnog plasmana na Svetkso prvenstvo u Kataru 2022. godine (1:2).

Kamere su neposredno posle meča snimile Ronalda kako se raspravljao sa selektorom Portugala, Fernandom Santošem, verovanto nezadovoljan taktičko-tehničkom supermacijom Srbije svih 90 minuta.

Ronaldo nije davao izjave posle utakmice koju je nasušno želeo da dobije, jer ima neviđen motiv da nastupi na narednom Svetskom prvenstvu, koje će, u tom slučaju, biti nejgovo poslednje u izvanrednoj karijeri.

Srbija je bila bolja u Lisabonu, u nedelju uveče. Tom pobedom Srbija je izborila direktan plasman na takmičenje u Kataru, dok će Portugal u martu naredne godine igrati baraž.

Dan kasnije, as Mančester junajteda imao je važnu poruku za javnost.

„Fudbal nam je ponovo pokazao da su ponekad krivudave staze one koje vode do najpoželjnijih ishoda. Rezultat je težak, ali nedovoljno je to da nas obori na zemlju. Cilj da budemo na Svetskom prvenstvu još postoji i znamo šta je potrebno da bismo stigli tamo. Nema izgovora, Portugal ide u Katar“, ubeđen je Ronaldo.

Portugalci će u baražu sigurno biti povlašćeni i potencijalni rivali su im Finska, Vels, Škotska, Makedonija…

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari