Ronaldo prodao Kruzeiro, Valjadolid je sledeći na redu 1Foto: EPA-EFE/NACHO GALLEGO

Luis Nazario de Lima Ronaldo prodao je svoj većinski udeo u Kruzeiru, klubu u kojem je nastupao kao igrač, kao što je i najavio novi vlasnik Pedro Lourenco.

Lourenco, vlasnik lanca „Supermercados BH“, potvrdio je operaciju u izjavama novinarima u sedištu kluba u Belo Horizonteu, nakon višednevnih glasina o pregovorima.

– Ne kupujem posao, već strast – rekao je Lourenco.

Prema pisanju lokalne štampe, vrednost operacije je određena na 600 miliona reala (oko 117 miliona dolara ili 109 miliona evra) u zamenu za 90 odsto akcija kluba koje drži bivši napadač brazilske reprezentacije.

Ronaldo je kupio Kruzeiro u decembru 2021. godine za 70 miliona evra, u vreme kada je istorijski klub iz Belo Horizontea bio u drugoj ligi i suočen sa sudskim procesom, kako bi izbegao bankrot zbog svojih dugova.

Tada je Ronaldo, takođe vlasnik Real Valjadolida, isplatio 400 miliona reala (danas 78 miliona dolara) i preuzeo dugove koje je napravio klub, koji su dostigli oko 195 miliona dolara, piše madridski list Marka.

Tokom njegovog upravljanja, Kruzeiro se vratio u prvu ligu i 2023. završio na četrnaestom mestu na tabeli lige.

Na konferenciji za novinare na kojoj je sporazum ozvaničen, Ronaldo je najavio narednu prodaju.

– Valjadolid je sledeći – bila je jedina rečenica koju je on izgovorio na pitanje o njegovoj budućnosti u Španiji.

Prema tome, zaključak da će to biti sledeći klub koji prodaje je sasvim jasan.

U septembru 2018. postao je većinski vlasnik fudbalskog kluba Valjadolid, nakon što je kupio 51% deonica za 30 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari