Ronaldu Kumanu odbrojano u Barseloni 1Foto: EPA-EFE/QUIQUE GARCIA

Nakon debakla u drugom kolu Lige šampiona doživljenog od Benfike u Lisabonu (3:0) čini se da je treneru Barselone, Ronaldu Kumanu odbrojano u prestonici Katalonije.

Dva poraza na startu grupne faze Lige šampiona ugrozili su i sam plasman Barselone u osminu finala respektabilnog takmičenja.

Barsa u Lisabonu nije ličila na ekipu koja ima aspiracije ka samoj završnici Lige šampiona.

Trener Kuman je ponovo izvršio sijaset kadrovskih promena u odnosu na prethodni meč u domaćem šampionatu protiv Levantea.

Iako za tako nešto nema brze i pokretljive štopere, i na gostovanju Benfici zaigrao je sa trojicom pozadi i dvojicom najisturenijih, što je formacija (3-5-2) koja jednostavno ne funkcioniše.

Isitne radi, imala je Barselona nekoliko finih šansi, ali je izostala realizacija, što na protivničkoj strani nije bio slučaj.

Sama činjenica da je Barselona prvi gol primila već u 3. minutu utakmice negde govori o snazi same ekipe, uigranosti i postojećem samopouzdanju….

Iako je imao razumevanja za uvodne loše rezultate ekipe na startu sezone, koji su pravdani i željom trenera da se ekipa podmladi, ali i činjenicom da su brojni igrači bili povređeni (Dembele, Ansu Fati, Alba, Kun Aguero), tačnije odlasacima Lea Mesija tokom leta, a onda i na kraju prelaznog roka Antoana Grizmana, čini se da je predsednik Laporta izgubio strpljenje, o čemu svedoči i saznanje španskih novinara da je za danas u 14 časova sazvao sednicu užeg dela rukovodstva sa samo jednom tačkom dnevnog reda – sudbina Ronalda Kumana.

I mada ga je podatak da će, u slučaju da otpusti holandskog stručnjaka, morati da na njegov račun uplati šest miliona evra, do sada sputavala, da u okolnostima opšte klupske besparice, povuče takav potez, čini se da je predsednik Barselone, posle poraza u Lisabonu, spreman da tako nešto uradi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari