Rubijales uverava da nije vršio pritisak na Dženi Ermoso 1foto EPA-EFE/DAN HIMBRECHTS AUSTRALIA AND NEW ZEALAND OUT

Bivši predsednik Fudbalskog saveza Španije Luis Rubijales rekao je da nikada nije vršio pritisak na igračicu Dženi Ermoso u aferi „prisilni poljubac“ i istakao da ne može da razume da se to može kvalifikovati kao seksualni napad.

„Niko neće moći da dokaže da je neki član Saveza izvršio čin prisile (na Dženi Ermoso)“, rekao je Rubijales u intervjuu emitovanom u sredu na kanalu La Seksta.

Špansko tužilaštvo je nedavno tražilo dve i po godine zatvora za Rubijalesa otvarajući tako put verovatnom suđenju.

Tužilaštvo je tražilo godinu dana za seksualni napad, za poljubac u usta Dženi Ermoso posle pobede Španije u finalu Svetskog prvenstva avgusta prošle godine, kao i godinu i po dana zatvora zbog prinude, krivičnog dela koje se odnosi na pritisak na igračicu da kaže da je pristala na poljubac.

Za isto krivično delo prinude u ovom predmetu se procesuiraju još tri osobe iz Fudbalskog saveza Španije.

„Ne mogu da razumem kako se ovo može kvalifikovati kao seksualni napad. Poljubac se dogodio nakon pobede na Svetskom prvenstvu između dva prijatelja, to je rekla i gospođa Ermoso, koja je delila odnos poverenja i prijateljstva“, rekao je Rubijales.

Ponovo je uveravao da je pitao Dženi Ermoso da li može da je poljubi pre toga, Rubijales je naveo i da nije bilo seksualnog konteksta.

Rubijales je rekao da igračica u početku nije pridavala značaj poljupcu ali da se predomislila pod pritiskom.

„Savest mi je čista, stvari su dobile preterane razmere“, zaključio je on.

Nedavnom reformom španskog krivičnog zakona, poljubac bez pristanka može se smatrati seksualnim napadom, kriminalnom kategorijom koja obuhvata a sve vrste seksualnog nasilja, uključujući i silovanje.

Taj poljubac izazvao je talas negodovanja u Španiji i širom sveta, što je primoralo Rubijalesa da podnese ostavku narednog meseca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari