Rukomet: Veselin Vuković preuzeo kormilo Radničkog iz Kragujevca 1Foto: RK Radnički Kragujevac

Nakon istorijskog uspeha rukometaša Radničkog, osvajanja trećeg mesta u Arkus ligi i plasmana u jedan od evropskih kupova, usledio je sporazumni prekid saradnje sa bivšim šefom struke Đorđem Teodorovićem, a novi trener Kragujevčana je legenda svetskog i srpskog rukometa, proslavljenim as Veselin Vuković.

Novi šef stručnog štaba je predstavljen je danas na konferenciji za štampu u trofejnoj sali Sportsko privrednog društva Radnički, na kojoj su se javnosti obratili generalni direktor SPD Radnički Bratislav Uraković, direktor rukometnog kluba Stavro Rašković kao i novi šef struke Veselin Vuković.

„Upravo se završila najuspešnija sezona SPD Radnički, u kojoj smo od četiri sportska kolektiva koja čine društvo, osvojili pravo na učešće u evropskim takmičenjima u tri sporta, što je na ponos ne samo nas, nego i cele Šumadije i grada Kragujevca. Smatram da je angažovanje Veselina Vukovića pravi potez i očekujem još mnogo dobrih vesti i rezultata“, izjavio je direktor SPD Radnički Bratislav Uraković.

Dobrodošlicu ispred svih u klubu i Kragujevčana Vukoviću je poželeo direktor rukometnog kluba Radnički Stavro Rašković.

„Veliko mi je zadovoljstvo što ćemo sarađivati, mi ćemo se kao klub potruditi da obezbedimo sve uslove koji su potrebni za dalji rad, napredak i dobru igru. Znamo da je dolazak ovakve rukometne legende veliki plus, ne samo u rezultatskom, nego i u afirmativnom, organizacionom i marketinškom planu“, rekao je Rašković.

„Nisam od onih što mnogo obećavaju, jedino što mogu da obećam je naporan, mukotrpan rad, red i disciplinu, što će nam pomoći da dalje napredujemo. Moram da naglasim da je moj prethodnik Teodorović postavio lestvicu visoko i da ni u jednom trenutku ne smem da tvrdim da ćemo je premašiti. Velika je stvar što Radnički ima sistem, što je prava stvar u današnjem sportu, klub je izgrađen i doveden na stabilne osnove i ima veliku bazu koja je potrebna da u datom trenutku postigne vrhunske rezultate“, istakao je Vuković.

Po njegovom mišljenju Kragujevac je na pravom putu, odlična baza, mladi igrači i vrhunska organizacija uz stručan rad su recept za uspeh.

– Osnovni cilj će nam biti da stvorimo jak tim, promovišemo mlade igrače i da ih što duže zadržimo na okupu, jer je to jedini pravi put do uspeha kome svi težimo. Drago mi je što je većina igrača vezana za Radnički i potrudićemo se da tako ostane i u budućnosti, zaključio je Vuković.

Trofejni igrač i trener

Novoimenovani šef struke Veselin Vuković je kao igrač sa Metaloplastikom bio dva puta šampion Evrope, osvojio je pet titula prvaka Jugoslavije, kao i četiri Kupa, a osvajao je i trofeje u Španiji igrajući za najpoznatije klubove. U reprezentativnoj karijeri je osvojio titulu Olimpijskog šampiona 1984. kao i prvaka sveta 1986. godine, što ga čini legendom i ikonom rukometnog sporta u Srbiji.

Vuković je imao dosta uspeha i u trenerskoj karijeri predvodeći Metaloplastiku do osvajanja kupa, a na Kipru je osvojio osam trofeja prvaka države i nacionalnog kupa. Bio je selektor juniorske reprezentacije, a najveći uspeh u mandatu selektora nacionalnog seniorkog tima Srbije je ostvario na evropskom šampionatu kada je osvojio srebrnu medalju, poslednju koju je naša reprezentacija uopšte osvojila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari