Rukometaši Srbije dobili novog selektora: Cilj je da Rojević odvede reprezentaciju na olimpijske igre posle 16 godina 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Umesto Španca Tonija Đerone (50), koji se nije proslavio na klupi muške rukometne reprezentacije Srbije, za novog selektora je postavljen Boris Rojević (44).

Upravni odbor Rukometnog saveza je na sednici u Zrenjaninu dao jedoglasno poverenje treneru koji je prošle godine s Vojvodinom osvojio tripletu.

Novosadski crveno-beli su postali desetostruki uzastopni državni prvaci, vratili su u svoje vitrine trofej domaćeg kupa, a trijumfovali su i u Evropskom kupu, trećestepenom klupskom takmičenju EHF.

„Između dva kanditata ukazano je poverenje stručnjaku koji je tri puta proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a posle prošlogodišnjeg osvajanja evropskog trofeja s Vojvodinom i za najuspešnijeg na Balkanu, što ga je, između svih ostalih kvaliteta i referenci, i prepručilo kao jednog od najozbiljnijeg kandidata. Značajno je i što je dve godine bio u timu kao asistent Toniju Đeroni, te je upoznat sa sistemom rada i ima jedinstvenu priliku da nastavi sa svim onim što je dobro funkcionisalo, ali i da svojim znanjem, iskustvom i energijom doprinese boljem radu i rezultatima u naredne četiri godine, jer krećemo u novi olimpijski ciklus i cilj su nam Olimpijske igre 2028. Rojevićui njegovim saradnicima želimo mnogo sreće i dobrih rezultata”, obrazložila je odluku Milena Delić, predsednica RSS.

Rukometaši Srbije su poslednji put bili olimpijci u Londonu 2012.

Odlučeno je i da Marko Vujin, nekadašnji reprezentativac, bude sportski direktor muške reprezentacije.

Prvi meč na klupi kao selektor Rojević će imati naredne nedelje, kada će Srbija odigrati dva prijateljska meča protiv Poljske.

Prvo značajno iskušenje biče u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo, koje se potkraj seledeće godine održava u Nemačkoj i Holandiji.

Protivnik je izuzetan – Španija.

Prva utakmica je pred njenom publikom, 8. ili 9. maja. Revanš je 11. ili 12. maja.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari