Rukometaši Srbije za selektora dobijaju "C" opciju, nakon crvenog kartona Anđelkovića i Ilića 1Srdjan Stevanovic / STARSPORT)

Perspektivni naši stručnjaci koji rade u inostranstvu ne žele da se late posla u reprezentaciji, tako da će mandat dobiti Boris Rojević ili Vladan Matić.

Za javnost u Srbiji sigurno bi bilo interesantno da sazna razloge zbog kojih su se Danijel Anđelković i Momir Ilić zahvalili Rukometnom savezu Srbije na ponudi da postanu selektori.

Matična rukometna kuća još uvek nije rešila ko će biti naslednik Tonija Đerone. Anđelković i Ilić verovatno su razloge pronašli u klupskim obavezama koje imaju sa Tuluzom, odnosno Vespremom, međutim da li su oni i suštinski veliko je pitanje.

Prema saznanjima Mozzart sporta, pitanje selektora trebalo bi da bude rešeneno narednog čevtrtka kada bi trebalo da se održi sednica Upravnog odbora na kojoj bi Milena Delić, predsednica Saveza, predložila kandidata.

Savez je toliko bio ambiciozan da je kontaktirao i vrsnog stručnjaka Talanta Dujšebajeva, trenera poljskog Kjelcea, koji se takođe zahvalio na pozivu.

U datom kontekstu, za očekivati je da svako naredno rešenje neće biti ono kojem su se nadali u Savezu.

Ta „C“ opcija odnosi se na Borisa Rojevića, šefa struke Vojvodine, odnosno Vladana Matića koji vodi Metaloplastiku.

Obojica stručnjaka odlično su upoznata sa dešavanjima u domaćem rukometu, kao i perspektivom kada je reč o kvalitetu mlađih reprezentativnih selekcija.

Takođe, svesni su da će se obavezati na pretežak zadatak u vidu baraža za plasman na Svetsko prvenstvo.

Za dva i po meseca Srbija će se nameriti na planetarnu silu Španiju, koja je bila bronzana na poslednjem planetarnom takmičenju.

Klima u Savezu je takva da veće šanse ima Boris Rojević koji je sa Vojvodinom osvojio 17 trofeja.

Bio je i u stručnom štabu Tonija Đerone, faktički sve do Svetskog prvenstva 2022. u Katovicama.

Nameren je da implementira moderne principe u rukometnoj igri u svom timu, međutim pitanje je da li ćbi u tome uspeo ukoliko bi preuzeo vođenje reprezentacije.

On ima ugovor sa Vojvodinom do 2026. i u slučaju da prihvati ponudu Saveza morao bi da dobije odobrenje od strane svog kluba.

Matić je već bio selektor naše zemlje, nepunih godinu dana.

Srbija je pod njegovim vođstvom doživela krah na Evropskom prvenstvu, a kormilo je napustio posle debakla u dvomeču baraža za plasman na Svetsko prvenstvo.

Te 2015. Srbija je sa kapitalom od osam razlike otputovala na revanš u Češkoj i doživela rezultatsko poniženje u formi poraza od jedanaest golova.

Matić je u dva navrata bio pomoćnik selektora u reprezentaciji Mađarske.

Njemu ugovor sa Metaloplastikom ističe u junu, a već ima ponudu da se vrati u Mađarsku i preuzme Čurgo za koji je potpisao najbolji igrač Šapčana Vojsilav Brajović.

Dobra je stvar što će naredni selektor dobiti povrenje od strane Saveza da krene sa smenom generacije, s obzirom na to da bi mu ugovor trajao do Olimpijskih igara u Los Anđelesu 2028.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari