Srpskom "Ivanu Baliću" nije ugrožena karijera, zdravstveno stanje deluje obećavajuće 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Stefan Dodić trebalo bi da se vrati treninzima za neke dve nedelje.

Ako je nekome usporen profesionalni sportski razvoj zbog brojnih povreda onda je to talentovani srednji bek Vojvodine.

Ipak, informacija koja je puštena u etar pre nekih desetak dana veoma je zabrinula rukometnu javnost u Srrbiji, s obzirom na to da je Stefan Dodić percipiran kao budući startni kreativac u našoj reprezentaciji.

Zbog svoje lucidnosti i kreacije rođeni Vranjanac stilom igre podseća na čuvenog hrvatskog rukometaša Ivana Balića.

Nažalost, zbog učestalih zdravstvenih porblema  talenat nije do kraja razvio igrajući za makedonske klubove Metalurg, Ohrid i Vardar, odnosno Kjelce, Zagreb i Celje.

U želji da rehabilituje svoju karijeru, pre neka dva meseca došao je u Vojvodinu rovitog stanja zbog problema sa kolenom.

Kada se činilo da se uspešno opravio, nakon tri meseca pauze, (debitovao za Vošu protiv Crvene zvezde u četvrtfinalu Kupa Srbije početkom februara) usledila je šokantna vest.

Naime, Boris Rojević, trener Vojvodine, otkrio je posle utakmice sa Partizanom u prvenstvu Srbije da je Dodić opet povređen i da ima problema sa mišićem.

Šef struke crveno-belih iznenadio je javnost informacijom da se Dodić samo porbudio i shvatio da je izgubio 30% mišića.

U datom kontekstu, Rojević je poručio i da ne zna šta će biti sa karijerom izuzetnog rukometnog talenta.

Na svu sreću, Darko Jevtić, direktor kluba, otkrio je sinoć da je stanje Stefana Dodića mnogo bolje i da mu kairjera nije ugrožena.

– Želim da umirim javnost. Kako klub smo izašli sa prejakim izjavama. Nije to tako ozbiljno. Stefana očekujemo na terenu za 15 do 20 dana. U dobroj je situaciji da napravi ono što svi od njega očekujemo, da bude predvodnik srpskog rukometa u narednih 10 godina – istakao je Jevtić u emisiji Time-out sa Sanjom Kružević.

Shodno procenama struke Vojvodina bi za nekih dvadesetak dana trebalo da bude jača ne samo za Stefana Dodića, već i Vukašina Vorkapića koji je u meču sa Partizanom povredio lakat leve ruke.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari