Rukometaši Srbije kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo igraju u Kragujevcu 1Foto: Sajt Rukometnog sveza Srbije

Mušku rukometnu reprezentaciju Srbije u aprilu očekuje jedna od najznačajnajih utakmica u ovoj godini. Rukometaši Srbije u baražu za odlazak na Svetsko prvenstvo 2023. godine igraće protiv boljeg iz duela Slovenija – Italija u Kragujevcu.

– Želja Rukometnog saveza Srbije je bila da domaćin ove kvalifikacione utakmice bude Kragujevac, koji je od strane saveza prepoznat kao grad sporta – rekla je Milena Delić, predsednica Upravnog odbora Rukometnog Saveza Srbije, koja se tim povodom sastala danas sa Nikolom Dašićem, gradonačelnikom Kragujevca i Predragom Stevovićem, članom Gradskog veća za sport.

Po njoj, poučeni iskustvom i atmosferom tokom održavanja kvalifikacionih utakmica u ženskoj i u muškoj konkurenciji iz prethodnih godina, uvideli su da su grad Kragujevac i njegovi navijači sedmi i osmi igrač na terenu koji daju krila i dodatnu energiju reprezentaivcima.

Zato verujem, kazala je Delić, da ćemo zajedničkim snagama stići do cilja i kvalifikovati se na sledeće svetsko prvenstvo, koje se održava 2023. godine.

Rukometaši Srbije kvalifikacionu utakmicu za Svetsko prvenstvo igraju u Kragujevcu 2
Milena Delić i Nikola Dašić u Kragujevcu Foto: Grad Kragujevac

– Kada je grad u kome živite i radite i za koji se borite, od strane jednog nacionalnog sportskog saveza prepoznat kao grad sporta, a da tome najviše doprinose njegovi građani svojim sportskim duhom i kulturom, molbu Rukometnog saveza Srbije, grad Kragujevac je sa zadovoljstvom i ponosom prihvatio. Pored izgradnje sportske infrastrukture, organizacija značajnih sportskih međunarodnih događaja, u kojima se takmiče vrhunski sportisti, još jedan je od načina da negujemo i održimo taj sportski duh koji imamo – kazao je gradonačelnik Dašić posle susreta sa predsednicom UO RS Srbije.

On je izrazio nadu da će srpski rukometaši iz Kragujevca izaći kao pobednici i da će im kragujevačka publika pomoći da predstavljaju svoju zemlju na svetskom prvenstvu u rukometu koje se održava u Švedskoj i Poljskoj početkom sledeće godine.

Pored kvalifikacione utakmice, rukometaši Srbije u martu će u Kragujevcu odigrati i prijateljsku utakmicu protiv reprezentacije Rusije.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari