Rukometaši Srbije ostali bez finala Evropskog prvenstva, umalo do novog čuda 1Juniori Srbije (©EHF

Samim plasmanom u polufinale Evropskog prvenstva, juniorska rukometna reprezentacija Srbije napravila je fantastičan rezultat. Ipak, poraz od Francuske u poslednjem kolu druge faze, usmerio ih je ka Španiji, prvom favoritu na Prvenstvu. Iako su pokazali da mogu da se nadigravaju, na kraju su Miloš Kos i saigrači morali da čestitaju „crvenoj furiji“ na mestu u finalu – 32:29. Loša igra u prvih 30 minuta, izražena i zaostatkom od pet golova (15:10) predstavljala je nenadoknativu razliku do kraja meča.

Osim nespornog igračkog kvaliteta Španaca, slaba partija Stefana Dodića, jednog od dvojice nosilaca igre naše reprezentacije tokom šampionata, suštinki je uticala na krajnji epilog.

Miloš Kos je bio konstanta i protiv glavnog favorita na Evropskom prvenstvu. Duel je završio sa devet datih golova i time, u individualnom pogledu, obeležio utakmicu u kojoj su njegovi saigrači sve vreme pokušavali da nadoknade izgubljeno iz prvih 30 minuta.

„Orliće“ u nedelju od 15.30 očekuje borba za bornzanu medalju, što će, takođe, biti veliki izazov u Portugaliji, i izvrsna motivacija za generaciju koja je napravila najbolji rezultat u mlađim kategorijama od osamostaljenja Srbije.

Demonstrirali su rukometaši Srbije odličnu igru sve do polufinala; uspeli da savladaju favorizovane Nemačku i Švedsku i to oslanjajući se na bekovska znanja Kosa i Dodića.

Ipak, protiv tehnički doterane reprezentacije, kakva je Španija i najmanje greške uticale su na ubedljiviju razliku. Pritom, osim Kosa, nijedan bek nije imao svoje veče. Kod prve veće prednosti protivnika, desni bek Stanisavljević pogodio je dve stative, promašio par zicera, što je Španija pretvarala u kapital.

Odličan je u tom periodu bio i golman Barselone, Domeneh Roberto, koji je do poluvremena nanizao čak devet odbrana.

Uspevala je Srbija u nastavku, da na mahove smanji zaostatak na tri gola razlike.

Nakon pogotka Stanisavljevića za 27:25 u korist protivnika, delovalo je da su „orlići“ sposobni za novo čudo, ipak, kada je bilo najvažnije, u napadima za minus jedan, Dodić je napravio terhničke greške (probijanje i oduzeta lopta) koje su, ujedno označile i kapitulaciju „orlića“.

Osim Kosa sa devet, Rogan i Stanisavljević bili su najefikasniji sa po četiri gola, koliko je postigao i Stefan Dodić.

Na pobedničkoj strani, sa po šest golova istakli su se Aragaj i Martinez, dok je Lodos Garsija postigao gol manje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari