Rukometašice Srbije nakon preokreta pobedile Crnu Goru na SP 1Foto: Dragana Stjepanović/RSS

Rukometašice Srbije pobedile su večeras Crnu Goru sa 27:25 (14:18), u prvom kolu Grupe 1 glavne runde Svetskog prvenstva.

Rukometašice Srbije su u prvom poluvremenu imale probleme u napadu i nedovoljno energije u odbrani, što je Crna Gora iskoristila i na pauzu otišla sa četiri gola prednosti.

Selekcija Crne Gore je bolje započela meč, pa je u 11. minutu stigla do maksimalnih četiri gola prednosti (8:4). U nastavku poluvremena, Srbija je uspela da se približi na dva gola razlike, ali Crna Gora je uspevala da vrati svoj ritam i zadrži prednost.

U drugo poluvreme Srbija je ušla sa mnogo više energije, prvenstveno u fazi odbrane. Srpske rukometašice su strpljivo stizale prednost Crne Gore, da bi u 54. minutu uspele skroz da se vrate u meč i povedu sa 25:24. Do kraja susreta Srbija nije dozvolila da se Crnogorke vrate u meč, i sigurnom igrom privele meč kraju.

Srbiju su do pobede predvodile Tamara Radojević sa osam i Jovana Stoiljković sa sedam golova. Pratile su ih Anđela Janjušić sa četiri i Aleksandra Stamenić sa tri gola.

Kod Crne Gore najefikasnija je bila Jovanka Radičević sa osam i Ivona Pavićević sa pet golova.

Srbija je treća u grupi sa četiri boda, dok je Crna Gora poslednja, šesta bez poena.

U narednom kolu, Srbija će u subotu od 18.00 igrati sa Francuskom, a u poslednjem kolu sastaće se u ponedeljak sa Slovenijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari