Rukometašice stigle na svetsko prvenstvo u Lajpcigu 1

Ženska reprezentacija Srbije doputovala je u Lajpcig gde je večeras od 19 časova utakmicom između domaćina Nemačke i Kameruna počelo Svetsko prvenstvo.

Rani jutarnji let do Berlina, pa dvočasovni put autobusom do Lajpciga, nije ostavio preteranog traga na izabranicama selektora LJubomira Obradovića, koje su odradile kratak popodnevni trening u vreme odigravanja meča sa Kineskinjama (subota, 15.30 časova).

Hotel H4 u kome su smeštene sve reprezentacije u grupi D osim domaćina Nemačke, udaljen je 35-40 minuta od Arene Lajpcig, pa je srpska ekspedicija više vremena provela u dolasku i odlasku na trening, nego u samo vežbanju u dvorani koja ima kapacitet 6.500 mesta, saopštio je Rukometni savez Srbije.

– Ustale smo u četiri sata ujutru, putovale sedam, osam sati, umorne smo, ali imamo vremena da se odmorimo do sutra. Odradile smo i kratak trening. Kineskinje su jako nezgodne. Igraju brzo i agresivno, imaju dobru promenu pravca, finte, ali moramo dobro da se pripremimo i pariramo snagom i pameću – rekla je u najavi meča levi bek našeg nacionalnog tima Sanja Damnjanović.
Očekuje se da se reprezentaciji u večernjim časovima priključi i Andrea Lekić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari