Rus "želi" Đokovića na US openu 1EPA-EFE/PETER FOLEY

Prvi reket sveta, Danil Medvedev, progovorio o osetljivoj temi.

Posle osvajanja turnira u Los Kabosu, tj svoje prve titule u 2022. godini, vodeći reket sveta odgovarao je na razna aktuelna teniska pitanja, pa i na ono koje se tiče učešća Novaka Đokovića na dolazećem Otvorenom prvenstvu Sjedinjenih Američkih Država.

Njegov protivnik iz prošlogodišnjeg finala grend slema u Njujorku ima 21. GS titulu, drži gotovo sve bitnije rekorde „belog sporta“ i ima armiju navijača širom sveta, ali odbija da se vakciniše zbog korona virusa. Zato ga nije bilo na Australijen opemnu, početkom tekuće sezone, a sva je prilika da ga nećemo gledati ni na US openu, kog je osvajao 2011, 2015. i 2018. godine.

„Ne želim da govorim o razlozima za ove odluke, jer je mnogo ljudi stradalo tokom pandemije. Ako promenimo pravila, biće onih koji će se pobuniti, jer im je zabranjen ulazak u zemlju, tako da ne mogu da rade. Lično, ako govorimo samo iz ugla tenisa, ne razmišljajući o različitim stavovima, želim da Novak igra na US openu“, izrekao je svoje mišljenje Danil o položaju srpskog kolege, čiji odlazak na zadnji turnir klase 2.000 bodova u godini sprečava američka zabrana ulaska u zemlju strancima necepljenim protiv kovida 19.

U pomenutom rusko-srpskom finalu grend slema na tvrdoj podlozi Medvedev je slavio sa 3:0 u setovima, prekinuvši fantastičan niz Đokovića od pobedničkih GS trofeja u Melburnu, Parizu i Londonu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari