"Ruska zima" protiv Reala 1Foto: EPA-EFE/Enric Fontcuberta

Barselona je prekinula seriju poraza i to na vrućem terenu u Istanbulu, a domaći Fenerbahče nastavio je sa porazima protiv favorita u Evroligi i ostao daleko od priključka sa pozicijama koje vode u plej-of.

Zanimljivo je da su oba trenera, i pobednik Svetislav Pešić i poraženi Željko Obradović bili vrlo nezadovoljni suđenjem.

„Ključ utakmice je bila naša odluka da u drugom poluvremenu ne pričamo sa sudijama i da budemo fokusirani na utakmicu. Drugi ključ je bilo što smo dobro „gradili“ koš, ali smo takođe izgubili i mnogo lopti u poslednja dva minuta, što je dalo Fenerbahčeu šansu da nam se približe“, rekao je Pešić.

Barselona je uspela da prekine niz od tri poraza u Evroligi, dok je Fener ostao kratkih rukava posle šest uzastopnih pobeda u svim takmičenjima. I Obradović je imao šta da kaže o arbitrima.

„Glavni razlog našeg poraza je taj što smo promašili mnogo otvorenih šuteva i izgubili veliki broj lopti. Takođe, postoji još jedan razlog, ali ne želim da razgovaram o tome. Veoma sam ponosan na način na koji smo se borili. Igrali smo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Pripremićemo sigurno video materijal o suđenju i diskutovaćemo o svemu sa ljudima iz Evrolige. To je jedini način. Naravno, mi poštujemo takmičenje, poštujemo sve, ali hoćemo da budemo podjednako poštovani“, naglasio je Obradović.

Košarkaši Reala su turneju po Rusiji završili i drugim porazom, u utorak u Moskvi postigli su 55, a u četvrtak u Podmoskovlju primili 102 poena. To im je bila prva utakmica sa manje od 60 postignutih poena od januara 2013, i prva sa više od 100 primljenih poena od novembra 2017. godine.

Junak utakmice bio je „atipični“ Aleksej Šved. Za svoje standarde je šutnuo svega deset puta iz igre i pogodio čak osam puta, od čega je ubacio pet trojki. Utakmicu je na kraju završio sa 21 poenom, pet skokova i 13 asistencija, uz jednu ukradenu loptu i šest izgubljenih.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari