Rvač Zurab Datunašvili, osvajač medalje u Tokiju, "preko noći" se penzionisao 1Foto: BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS

Rvač Zurab Datunašvili odlučio da prekine izvrsnu profesionalnu karijeru zbog zdravstvenih problema.

Trebalo je da predstavlja važan adut Srbije na narednim Olimpijskim igrama.

I sam je pričao o tome da u rvačku penziju želi da ode posle nastupa u Parizu i pohoda na još jedno olimpijsko odličje.

Već izvesno vreme Zurab Datunašvili bori se sa problemima koji su mu i signalizirali da se kraj sjajne karijere približava.

Najbolji sportista naše zemlje u izboru Olimpijskog komiteta Srbije za 2022. ipak nije mogao da se nosi sa njima, svestan da u Parizu ne bi ličio na rvača koji je dvaput bio svetski, a jednom i evropski šampion u grčko-rimskom stilu, kao i osvajač bronzane medlaje u Tokiju.

S tim u vezi, danas je obavestio javnost da se povlači sa strunjače i da odlazi u penziju u 32. godini života.

– Otkad znam za sebe, povećen sam rvanju. Bilo je nekih velikih pobeda, ali i mnogih razočaranja u mojoj karijeri. Sa samo 21 godinom sam se plasirao na svoje prve Olimpijske igre i ostvario san svakog sporiste. Posle OI u Tokiju, moj cilj u bile Igre u Parizu i pripremao sam se za njih. Deo javnosti je prošlog leta znao da sam imao zdravstveni problem i da mi je potrebna hitna operacija. Nažalost, usled zdravstvenih razloga, nisam u mogućnosti da se vratim u formu i zato završavam karijeru sa 32 godine – napisao je Datunašvili na društvenoj mreži.

Gruzin koji je od 2020. rvao pod zastavom Srbije obavestio je javnost da će ostati u sportu.

– Ne želim da napustim sport, iako više neću biti aktivan takmičar. Želim da iskoristim svojih 26 godina iskustva u rvanju kako bih razvijao sport u Srbiji, Gruziji i na drugim mestima. Želeo bih da se zahvalim svima koji su me podržavali i sa mnom delili radost pobede i žal neuspeha.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari