"Sa nekim bekovima koji su falili bila bi to drugačija Srbija": Selektor ženske reprezentacije prokomentarisao novi neuspeh rukometašica 1foto:Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Uroš Bregar objasnio zašto se Srpkinje sa Evropskog prvenstva vraćaju bez ijedne pobede.

Prvi uslov za opstanak naših rukometašica na takmičenju u Severnoj Makedoniji, Crnoj Gori i Sloveniji bila je pobeda u večerašnjem meču zadnjeg kola prve faze sa poslednjim organizatorom EURO sa spiska.

Međutim, Orlice su posle poraza od Švedske i Danske ostale bez bodova i u duelu sa Slovenkama – 24:27. Iako su dobile prvo poluvreme susreta u Celju.

„Dobro smo ušli u utakmicu, energetski dobro, vodili celo poluvreme. A onda kraća rotacija je uradila svoje, pali smo u odbrani, Slovenija je to iskoristila, Amra Pandžić (golmanka, prim. aut) odradila je svoj posao u drugom poluvremenu dobro i na kraju je Slovenija pobedila“, počeo je izjavu srpski selektor Uroš Bregar.

Slovenački stručnjak na klupi našeg tima imao je drugačije planove za ovo EURO, ali nije bio u prilici da ih sprovede. Najviše zbog odsustva potencijalnih starterki, usled njihovih povreda ili odbijanja da se vakcinišu protov korona virusa, bez čega se nije moglo na ovo takmičenje.

„Ovo prvenstvo sam zamislio kao takmičenje na kome bih dao više šanse za igru mlađim igračima koji nisu sa nama i to se nije dogodilo iz razloga koje sam mnogo puta naveo. Deo mlađe ekipe je dobio priliku za igru, debitovao, iskoristio šansu, da ne nabrajam sad pojedinačno, ali sveukupno nismo ništa dobili jer je veliki broj igrača falio.

Samo smo iskusnije igračice trošili, još i ova povreda Jovane Kovačević… Sa nekim bekovima koji nam fale bila bi to drugačija Srbija. Ne kažem da ne bismo izgubili od Švedske i Danske, ipak su to velesile, ali verujem da bi bilo drugačije danas. Ali, takav je sport, jednom dobiješ, drugi put izgubiš…“, smatra Bregar, koji Srbiju vodi od aprila 2021. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari