Samo trijumf od Top 16 1Foto: STARSPORT

Partizan je nastavio rezultatsku dominaciju u Evrokupu, na gostovanju u Limožu stigao je do najubedljivije pobede (82:60) u utakmici koja je na neki način i ilustracija dosadašnjeg dela sezone crno-belih.

Izabranicima Andree Trinkijerija koji su jedina neporažena ekipa u tom takmičenju fali samo još jedna pobeda da obezbede plasman u Top 16, bez obzira na ostale rezultate.

Krenuo je Partizan i sporo, i neorganizovano, ubrzo je kažnjen sa minus 12 jer nije nikako branio šut za tri poena kao najjače oružje protivnika, a u napadu izgledao zbunjeno na agresivnu igru rivala na loptu.

Kao da se desio neki „kvrc“ u pauzi pred drugu četvrtinu, odbrana se posložila, Limož je osujećen u nameri da završava napad u prvih desetak sekundi, i u toj pozicionoj igri „pet na pet“ francuski tim nije imao rešenja. Pejdžu koji je jedini držao priključak, pridružili su se i saigrači i crno-beli su ubrzo doveli utakmicu u svoj ritam.

Poentirali su ili iz tranzicije, ili su to bili dugi napadi sa dosta protoka lopte gde bi se iznašlo najbolje rešenje.

Utakmicu je po ko zna koji put rešila odbrana, Partizan je primio samo 15 poena tokom drugog i trećeg kvartala, uz još jednom odličnog Mozlija, defanzivno je bio izuzetno dobar i Pejners, a na prvoj liniji se dugim rukama pokazao i Pejdž.

Trener crno-belih Andrea Trinkijeri čestitao je igračima što su uspeli da pronađu način da odigraju tešku utakmicu.

„Znali smo da je Limož na svom terenu veoma težak protivnik, da dobro trče, da su dobri fizički i da imaju puno šutera zajedno na terenu. Počeli smo veoma loše, sporo… Oni su bili veoma agresivni. Posed po posed, vratili smo se i uspeli da smanjimo razliku u prvoj četvrtini, što je bio ključni momenat u utakmici, jer da su otišli na pauzu sa 15 poena razlike, ne bismo imali šansu da se vratimo. Potom smo imali dve defanzivno sjajne četvrtine, drugu i treću, gde smo zajedno primili 15 poena. Drugi ključni segment je bio naš skok u odbrani i napadu koji nam je doneo puno samopouzdanja“, rekao je Trinkijeri.

Partizan je još jednom pokazao slabost u šutu za tri poena (4-18), ali je to kompenzovao šutem za dva (30-45) koji je uglavnom realizovan na samom obruču ili zakucavanjem. Dominirali su crno-beli u reketima, imali su čak 16 skokova više od rivala, 15 puta su došli do lopte u reketu protivnika.

Čak 15 izgubljenih lopti donekle su pokrivene sa 17 asistencija, od kojih je šest delo Nemanje Gordića koji je još jednom odigrao kao šef orkestra, iako je bio dodatno opterećen minutažom zbog povrede Voldena. Utisak je da Partizan pobeđuje uz dosta nedostataka i da to može da znači i da postoji dobra doza rezerve za koju bi ovaj tim mogao biti bolji.

Ostaje dilema zašto Parahuski ovog puta nije odigrao ni sekund, centar koji je trebalo da bude prva opcija do sada nije opravdao renome, pa ne bi bilo čudo ukoliko bi došlo do prekida saradnje. S druge strane, Mozli je pravo otkrovenje, igrač koji je doveden iz druge italijanske lige najstandardniji je u ekipi, i prosto pleni neverovatnom potencijom u odbrani, posebno u odbrani pikenrola.

Partizan u šestom kolu Grupe B Evrokupa dočekuje italijansku Veneciju, u utorak od 20 časova u „Štark areni“.

U prodaji karte za FMP i Veneciju

Partizan će 2. novembra u hali „Aleksandar Nikolić“ od 20 časova igrati protiv FMP-a, u petom kolu ABA lige, a tri dana kasnije u Beogradskoj areni, od 20 časova protiv Venecije, u šestom kolu Evrokupa. Prodaja pojedinačnih ulaznica za obe utakmice počinje u četvrtak, 31. oktobra. Za FMP karta za tribinu košta 600 dinara, a za parter B je 800 dinara. Za Veneciju cena karte za nivo 400 je 400 dinara, a za nivo 200 je 600 dinara. Karta za parter je 1.000 dinara, standard 2 je 800, standard 1 košta 1.000, a Superior 1.400 dinara.

Grupa B

Ritas – Venecija 72:81

Lokomotiva – Tofaš 69:72

Limož – Partizan 60:82

Partizan 5-0

Venecija 3-2

Tofaš 3-2

Lokomotiva 2-3

Limož 1-4

Ritas 1-4

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari