Aktuelni šampion NBA lige Majami Hit nalazi se blizu eliminacije u prvoj rundi plej ofa posle novog poraza od Čikaga, 107:89. Najbolji kod pobednika bio je Ben Gordon sa 27 poena, dok su na drugoj strani bolji od drugih bili Vejd (21) i O ‘Nil (17). Meč je rešen u trećoj četvrtini, kada su Bulsi poveli sa 17 razlike, posle tri trojke Gordona.

Aktuelni šampion NBA lige Majami Hit nalazi se blizu eliminacije u prvoj rundi plej ofa posle novog poraza od Čikaga, 107:89. Najbolji kod pobednika bio je Ben Gordon sa 27 poena, dok su na drugoj strani bolji od drugih bili Vejd (21) i O ‘Nil (17). Meč je rešen u trećoj četvrtini, kada su Bulsi poveli sa 17 razlike, posle tri trojke Gordona. Serija se sada seli na Floridu gde će izabranici Peta Rajlija pokušati da se sa dva trijumfa na domaćem terenu vrate u seriju koja se igra na četiri pobede.
Na zapadu, Finiks je mnogo lakše nego što se očekivalo savladao LA Lejkerse sa 126:98 i tako poveo sa 2:0 u seriji. Kompletan sastav domaće ekipe se upisao u strelce, a najefikasniji je bio Barbosa sa 26 poena koji je još jednom izjednačio svoj najbolji učinak u plej-ofu. Prva zvezda „jezeraša“ Kobi Brajant potpuno je podbacio u ovom meču koji je završio sa 15 poena uz šut iz igre 5-13.

Mičel trener godine u NBA

Sem Mičel, prvi stručnjak Toronta, proglašen je za trenera godine. Njegovi Reptorsi su prvi put osvojili titulu u Atlantik diviziji (47:35), a mladi trener koji je sjajno uklopio tim pun stranaca došao je do ovog priznanja iako je bio pred otkazom početkom godine. Jedini kanadski tim u najjačoj košarkaškoj ligi na svetu je zabeležio 20 pobeda više nego prošle sezone.

U preostaloj utakmici večeri, Toronto je izjednačio na 1:1 protiv Nju Džersija, pobedom na domaćem terenu sa 89:83. Rezultati: Čikago – Majami 107:89 (2:0), Finiks – LA Lejkers 126:98 (2:0), Toronto – Nju Džerzi 89:83 (1:1).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari