Šampionska trojka 1

Vaterpolo reprezentacija Srbije već dugo drži Evropu pod svojom „šakom“, a njeni igrači iz godine u godinu, s različitim ekipama, osvajaju naslove klupskih prvaka Starog kontinenta.

Ovog puta je došao na red jednog od najtrofejnijih „delfina“ u istoriji Slobodana Nikića i njegove naslednike u nacionalnom timu Nikolu Jakšića i Stefana Mitrovića, čiji je Ferencvaroš minulog vikenda svrgao Olimpijakos sa trona.

Nijedan od njih nije postigao odlučujući gol u seriji peteraca za konačnih 14:13, posle 10:10 na kraju regularnog dela uzbudljivog meča u Hanoveru, ali su pre toga svojom igrom držali mađarski sastav „iznad vode“.

I više od toga, pošto su zajedno dali tačno pola od deset golova pre penal ruleta. Uz MVP turnira, čuvenog Mađara Deneša Vargu, naš trojac je najzaslužniji za trofejni het-trik kluba iz zemlje večitog rivala Srbije, jer je posle dva Kupa Evrope iz 2027. i 2018. godine ovog leta uzeta i najvrednija titula u više od od jednog veka dugoj istoriji Ferencvaroša.

A, da uspeh bude veći, ekipa iz Budimpešte je pre ključnih utakmica Lige šampiona odbranila primat u nacionalnom prvenstvu, tj. 23. put bila bez premca u svojoj državi, čemu su takođe u dobroj meri kumovali Jakšić, Mitrović i Nikić.

I to nije sve ove sezone od prve dvojice, jer se već ove nedelje priključuju ostalim reprezentativcima, na započetim pripremama za finalni turnir Svetske lige (18-23. jun u Beogradu) čijem pobedniku sleduje olimpijska viza, i planetarni šampionat u Južnoj Koreji sledećeg meseca.

Selektoru Dejanu Saviću dužni su da se jave i Filip Filipović i Dušan Mandić, koji su sa italijanskim Pro Rekom završili kao treći u Hanoveru, kao i Radomir Drašović, čiji je Sport Menadžment sa Apenina uzeo sedmo mesto na kraju elitnog klupskog takmičenja.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari