Saopštenje VK Crvena zvezda: Brazilski reprezentativac Soro da se ne brine o srpskom vaterpolu 1Foto: Dusan Milenkovic/Starsport

Vaterpolo klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem povodom konferencije VK Novi Beograd, na kojoj su govorili trener Živko Gocić i direktor Slobodan Soro.

Iako je tema konferencije bio izostanak Nikole Jakšića iz repreznetacije Srbije, direktor Novog Beograda i nekadašnji reprezentativac Slobodan Soro iskoristio je priliku da kritikuje sudijski kriterijum na meču sa Crvenom zvezdom u finalu Kupa Srbije.

„Radi objektivnog i istinitog informisanja sportske javnosti, a u kontekstu pominjanja Vaterpolo kluba Crvena zvezda na konferenciji za štampu VK Novi Beograd želimo da istaknemo sledeće.

Gospodin Slobodan Soro, direktor VK Novi Beograd, bivši srpski i brazilski reprezentativac, koji je nastupao na Olimpijskim igrama u Riju 2016. godine za reprezentaciju Brazila, a protiv reprezentacije države Srbije, branio je boje Brazila kao da mu je to bila poslednja utakmica u životu. Inače gospodin je nosilac nacionalnog priznanja države Srbije, koju redovno prima svaki mesec kao doživotno nacionalnu penziju.

Koliko znamo gospodin je pre nekoliko godina bio u sporu sa Vaterpolo savezom Srbije oko dugovanja koja su mu na kraju isplaćena. Toliko o njegovoj brizi za interes srpskog vaterpola.

Što se tiče finala Kupa Srbije u kojem je VK Crvena zvezda savladala VK Novi Beograd i osvojila prestižni trofej, želimo da istaknemo da je pobeda našeg kluba čista kao suza, a o pomenutom sudijskom kriterijumu gde Crvenoj zvezdi nije priznat čist gol, nećemo ni da raspravljamo.

Zamolili bi gospodina Sora i VK Novi Beograd, koji inače ima višestruko veći budžet nego Crvena zvezda, da se u narednim obraćanjima suzdrži od pominjanja VK Crvena zvezda.

Poželeli bi vaterpolo klubu sa bazena “11. april” puno sportskih uspeha u narednom periodu i da na desetogodišnjicu osvajanja Lige šampiona VK Crvena zvezda obraduju sportsku javnost u Srbiji i podignu isti taj pehar, jer sa najvećim vaterpolo budžetom u Evropi to bi trebalo da bude realnost“, navodi se u saopštenju VK Crvena zvezda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari