Šarlroa za iskupljenje 1Foto: Starsport

Rane zadobijene u ABA ligi u poslednja tri kola košarkaši Partizana najbolje su lečili utakmicama u Ligi šampiona.

Poraz u večitom derbiju zamenili su pričom o trijumfu u Solnoku; nešto slično crno-beli želeće da urade na večerašnjem duelu sa Šarlroa u Hali „Aleksandar Nikolić“ nakon izgubljenog susreta od Cedevite (20.00). Crno-beli će pokušati da skor 3-1 „obogate“ trijumfom nad belgijskim predstavnikom, koji u dosadašnjem delu nadmetanja u grupi E nije zabeležio nijednu pobedu.

– Šarlroa je ekipa sastavljena od igrača dobrih fizičkih sposobnosti, koji pokušavaju da igraju dosta brzo, imaju mnogo slobode u igri. To je opet ekipa sa velikim brojem stranaca, koje predvode iskusni Brendon Bouman, i spoljnjak Ditrih Ričardson. Moramo da igramo sa istom energijom kao i oni, da pokušamo da nametnemo ritam koji nama odgovara. Nadamo se što boljoj poseti – nada se trener DŽikić nešto popunjenijoj Hali „Aleksandar Nikolić“ u poređenju sa poslednjim mečevima protiv Cedevite i Štelmeta.

Kapiten Veličković pozvao je na oprez saigrače, bez obzira na to što rival ne spada u grupu onih koji bi umeli da iskoriste njihove slabe tačke u igri.

– Oni u ekipi imaju mnogo Amerikanaca, igraju drugačiju košarku, na kakvu mi sa ovih prostora nismo navikli. Mi ne smemo nikoga da potcenimo, niti da se opustimo protiv bilo koga. Važna utakmica je pred nama, igramo pred svojom publikom kojoj želimo da prikažemo dobru partiju – naglasio je najiskusniji košarkaš crno-belih, koji je u dosadašnjem delu takmičenja u Ligi šampiona propustio gostovanja Bešiktašu i Solnoku.

Karte od 500 i 800

Karte za večerašnji meč Partizan – Šarlroa prodavaće se na blagajnama Hale „Aleksandar Nikolić“. Šalteri će biti otvoreni tri sata pre početka utakmice, a cene karata su 500 dinara za tribine i 800 za parter.

Parovi i tabela’]

Grupa E

utorak

Štelmet – Solnok 18.30
Partizan – Šarlroa 20.00
Sasari – Bešiktaš 20.30

sreda

Ludvigzburg – AEK 20.30

Tabela: Bešiktaš 8, AEK 7, Partizan 7, Ludvigzburg 6, Sasari 6, Štelmet 5, Solnok 5, Šarlroa 4.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari