Saša Ilić ipak zaobišao FSS, blizu preseljenja u Grčku 1foto: Predrag Milosavljevic/Starsport.rs ©

Mogao je da pronađenje uhlebljenje u Fudbalskom savezu Srbije, kao i mnogi relativno neafirmisani treneri, ali je Saša Ilić ipak rešio da se ponovo okuša u klupskom fudbalu.

Ko je sve radio kao selektor mlađih selekcija u Fudbalskom savezu Srbije nijedan naredni potez krovne kuće ne može iznenaditi javnost u našoj državi.

Nakon što se razišao sa CSKA iz Sofije Saša Ilić nije imao trenerski angažman. Još na početrku trenerske karijere, onako zelen i tek izuvenih kopački, mladi stručnjak sticao je znanje radeći sa mlađim reprezentativnim selekcijama.

Vljada zadovoljni njegovom zaostavštinom, u Fudbalskom savezu Srbije imali su nameru da Ilića reaktiviraju kao selektora mlade reprezentacije koju trenutno vodi Dušan Đorđević.

Posle blamantnih 9:1 protiv Engleske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, u Savezu pokušavaju da pronađu alternaciju pre nego što se budu zahvalil na saradnji iskusnom stručnjaku.

Ilić je u prvi mah delovao raspoloženo za povratak u FSS, međutim, prema saznanjima grčkog Sport24 na dobrom je putu da postane novi šef struke Atromitosa.

Četrdeset šestogodišnji stručnjak zamenio bi na klupi Velšanina Krisa Kolemana koji je dobio otkaz posle sedam kola u domaćem prvenstvu. U tom periodu ekipa nije ostvarila nijednu pobedu, uz tri remija i četiri poraza.

Georgios Korakakis privremeno je rešenje na klupi Atromitosa. U pitanju je grčki stručnjak koji je bio deo trenerskog tima Krisa Kolemana.

Atromitos je trenutno pretposlednji u Superligi Grčke sa svega tri osvojena boda.

Po završetku igračke karijere nekadašnji kapiten Partizana trenerski put je počeko kao selektor mlađih kategorija Srbije, a prva ekipa koju je vodio u klupskom fudbalu bio je Čukarički. Na Banovom brdu se zadržao svega osam meseci, neslavno se rastavši sa upravom i navijačima.

Prethodne sezone, Ilić je vodio CSKA iz Sofije i bio je na korak od šampionske krune kojom bi prekinuo dugogodišnju dominaciju Ludogoreca u prvenstvu Bugarske, međutim remijem sa CSKA 1948 u pretposlednjem kolu ispustio je lidersku poziciju, dok je tragičar utakmice i sezone bio Ivan Turicov koji je promašio penal za pobedu u 12. minutu nadoknade.

Aktuelnu sezonu započeo je remijem protiv Hebara, a poraz u prvom susretu dvomeča sa Sepsijem (0:2) u okviru kvalifikacija za Ligu konferencije bio je povod za rastanak sa Bugarima.

Atromitos posle osam kola ima učinak od tri remija i pet poraza i nalazi se na pretposlednjoj poziciji u šampionatu Grčke.  Ilićevim dolaskom produžio bi se niz Srba koji su vodili ovaj klub s obzirom na to da su treneri bili Vladimir Petrović, Dragan Kokotović i Dušan Bajević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari