Sautgejt: I dalje sam pravi čovek za Englesku 1Foto: EPA-EFE/ANDREW YATES

Selektor fudbalske reprezentacije Engleske Garet Sautgejt smatra da bi njegova eventualna smena destabilizovala „Gordi Albion“ i da veruje u uspeh nacionalne selekcije, uprkos seriji razočaravajućih rezultata.

Engleska je na San Siru poražena od Italije minimalnim rezultatom u okviru grupe 3 lige A, čime je potvrđen plasman na poslednju poziciju, koji znači ispadanje u ligu B pred naredni ciklus. Sautgejt je dugo na meti kritika zbog izuzetno konzervativnih taktičkih zamisli, posebno ako se u obzir uzme veliki broj talentovanih fudbalera koji igraju bliže protivničkom golu, piše Sport Klub.

Engleska reprezentacija nije postigla gol iz igre u prethodnih pet mečeva, što ih čini jedinom selekcijom uz San Marino, kojoj to nije pošlo za rukom u Ligi nacija.

„Mislim da sam i dalje pravi čovek za vođenje Engleske na Svetskom prvenstvu u Kataru. Na taj način će ekipa imati stabilnost. Smatram da igra u meču sa Italijom nije bila toliko loša, znam da smo predmet kritike zbog rezultata koje beležimo u skorije vreme“, rekao je selektor Engleske i dodao:

„Mlađi igrači su dosta naučili iz prethodnih mečeva. Ranije se dešavalo da pred velike turnire igramo sa slabijim protvnicima i zato bi dolazilo do problema na takmičenjima, ali to sada nije slučaj. Svesni smo nivoa koji je neophodan za postizanje željenih rezultata – moramo da budemo bolji i uveren sam da će nam mečevi poput ovog u Italiji pomoći da spremniji dočekamo Svetsko prvenstvo“.

„Gordi Albion“ je poslednji u grupi sa tek dva osvojena boda, a u poslednjem kolu dočekuje Nemačku. Utakmica na Vembliju se igra u ponedeljak, sa početkom u 20 časova i 45 minuta. Engleska će na Mundijalu igrati u grupi B, a rivali će joj biti Iran, SAD i Vels.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari