Savo Milošević najavljuje najjaču postavu Partizana na meču u Lučanima 1Foto: STARSPORT

Od subotnjih mečeva fudbalskog prvenstva Srbije najveću pažnju privlači duel Mladosti i Partizana u Lučanima.

Ne zbog toga što su svi prethodni prštali od neizvesnosti, jer su ih Beograđani dobili čak 12 od 15, odnosno samo tri puta podelili bodovni plen sa ovim rivalom, uz 2,6 datih golova po utakmici, već zato što i jedan i drugi tim nisu zadovoljni trenutnim superligaškim plasmanom.

Pogotovo gosti, jer je lider jedne od grupa Lige Evrope pre takmičarske pauze, porazom od Voždovca, prekinuo seriju trijumfa i opet zaostaje četiri koraka za šampionskom Crvenom zvezdom, te gleda u leđa Čukaričkom, Vojvodini i TSC.

– Čeka nas još jedna teška utakmica. Uspeli smo, ne znam kako, da imamo više problema u našoj ligi nego u Ligi Evrope. Ponovo će nam biti potrebne sve stvari koje smo radili dobro ako želimo dobar rezultat. Ako ne budemo ozbiljno shvatili protivnike, i dalje ćemo imati problema. Nadam se da ćemo popraviti pristup, jer je evidentno da u prvenstvu imamo više problema. Čeka nas težak zadatak, a svi znamo da nam je pobeda neophodna. Igraćemo u najjačem mogućem sastavu, nema više kalkulacija – najavio je napad iz svih „oružja“ trener Savo Milošević, iako crno-bele u četvrtak očekuje možda ključni okršaj sa velikim Mančester junajtedom u LE.

Prema njegovim rečima, osvajač poslednjeg Kupa može svima da se prilagodi.

– Mladost je ekipa koja šest-sedam godina od kada to praktično vodi Neško Milovanović igra prepoznatljiv, totalni fudbal. Iako on više nije prvi trener, nije se mnogo toga promenilo u samoj igri. Pogotovo su nezgodni na svom terenu – opominje nekadašnji golgeter Partizana.

Domaćinova forma i rezultati imaju baš krivudavu putanju, pa sa pet poraza, tri remija i isto toliko slavlja sastav makedonskog stručnjaka Gorana Stanića drži tek osmu poziciju u najvišem rangu takmičenja. Međutim, to im ne umanjuje želju da se isprse pred „parnim valjkom“.

– To je do sada za nas najteža utakmica u ovom delu sezone. Partizan iz utakmice u utakmicu igra sve bolje i bolje. Dosta su promenili igrački kadar u odnosu na prethodnu sezonu i sve su uigraniji, što se vidi po rezultatima u domaćim takmičenjima i Evropi… Međutim, poznato je da su oni imali i nekih lošijih izdanja, pre svega protiv Voždovca i TSC-a. O tim njihovim manama neću govoriti javno, ali mi smo to videli i trudićemo se da i mi Partizana ranimo na takav način – samouvereno zvuči strateg Lučanaca.

Nedoumica oko Markovića

Lazar Marković neće morati na operaciju stradalog aduktora, ali će potrebni oporavak tog dela noge i tetive, prema procenama klupskih medicinara, možda potrajati do kraja jesenje polusezone. Ova vremenska ograda je zbog naznaka nešto bržeg povratka na teren.

– Ponovo ćemo raditi analize. Poslednje informacije su ohrabrujuće. Iskreno se nadam da će period oporavka biti tri ili četiri nedelje, što nije strašno kako je delovalo u jednom momentu. Ako uspemo fizički da ga zaštitimo, mislim da će se vratiti na svoj nivo, i još viši, jer mislim da je sada bolji igrač nego što je to bio sa 20 godina. Ako to uspemo, opet će biti igrač za reprezentaciju i najveće klubove u Evropi – priželjkuje Milošević.

Vojvođanski derbi u Subotici

Od pet članova Ling Long Tajer Superlige sa teritorije Vojvodine dva će u ovom kolu udariti jedan na drugu, jer Spartak u Subotici čeka Inđiju. Oba rivala imaju iskustvo obaranja na pleća ovog drugog i uopšte im ne ide od ruke ove sezone, pa se sa sličnim brojem poraza (8:7 ) nalaze u „donjem domu“, s tom razlikom što gosti već šest mečeva nisu uzeli bod. Za razliku od TSC-a, jer je debitant iz Bačke Topole dugo držao vrh tabele, a sada će protiv Javora gledati da popravi štetu sa nedavnog gostovanja u Surdulici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari