Sedorf: Ne vidim Mbapea u Realovom timu 1EPA-EFE/JALAL MORCHIDI

I dok se u Madridu nadaju da nakon eliminacije Pari Sen Žermena u osmini finala Lige šampiona, Kilijan Mbape više nema nikakvu sumnju u smislu prelaska u Real narednog leta, postoje mišljenja i stavovi da francuski as nema mesta u aktuelnom timu „kraljevskog kluba“.

Mbape je bio možda i jedini fudbaler koji je u blamaži PSŽ-a u sredu uveče, u revanšu sa Realom (3:1) u osmini finala Lige šampiona odigrao u skladu sa renomeom vrhunskog svetskog asa.

Postigao je gol na Santjago Bernabeuu, ukupno dva u dovmeču sa Realom, praveći jasnu razliku na terenu.

Ipak, postoje stručnjaci, poput Klarensa Sedorfa, koji smatraju da Mbape ne bi mogao da pronađe mesto u aktuelnom sastavu Reala, ukoliko bi zaista narednog leta prešao u Madrid.

„Ne vidim Mbapea u ovom Realovom timu. Ako bi igrao po levoj strani, to bi značilo da Vinisijus otpada. Gde bi onda igrao? Desno umesto Asensija? To je jedina opcija“, ima logike u onome što tvrdi Sedorf, s obzirom na to da je Mbape najproduktivniji na poziciji koju pokriva tri godine mlađi Vinisijus, koji slovi za jednog od najperspektivnijh fudbalera na svetu.

„Pogledajte šta je Benzema uradio. Shvatio je da je potreban timu, pa je dolazio duboko po loptu. Mbape to ne radi. To Nejmar čini umesto njega, pokušava da kontroliše igru. Možda je Mbapeu, ipak, potrebno drugačije okruženje da bi dalje napredovao kao igrač“, podvukao je nekada vrhunski fudbaler brojnih evropskih giganata, uključujući i sam Real.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari