Selektor Crne Gore: U Kinu idemo tiho, ali optimistički 1Foto: Pixabay/Free-Photos

„Kao što smo krenuli u kvalifikacijama i na Svetsko prvenstvo idemo tiho, a, normalno, optimistički na svaku utakmicu“, rekao je Mitrović, prenose Vijesti.

Košarkaši Crne Gore počeli su danas pripreme za debitantski nastup na Svetskom prvenstvu.

Pripreme su počeli Nikola Ivanović, Ognjen Čarapić, Petar Popović, Nemanja Vranješ, Suad i Sead Šehović, Aleksa Popović, Dino Radončić, Nemanja Đurišić, Nemanja Radović, Milko Bjelica, Marko Todorović i Blagota Sekulić. Rezerve na spisku su Jovan Kljajić, Marko Simonović, Pavle Đurišić i Igor Drobnjak.

Nekoliko uvodnih dana priprema preskočiće Bojan Dubljević i Derek Nidam, kao i Nikola Vučević, koji se zbog obaveza prema Orlandu i NBA pravilima verovatno neće priključiti pre 7. avgusta.

Rivali Crne Gore u grupi na Svetskom prvenstvu su Grčka, Novi Zeland i Brazil.

„Pripremaćemo se za svakog protivnika posebno, to je neki naš moto, naš sistem i filozofija. Najvažnije je da su se svi momci odazvali, na tome im zahvaljujem u svoje, ali i ima Saveza. Želim da nas podrži zdravlje, napravili smo lep plan priprema i idemo tamo hrabro, kao što smo igrali svaku utakmicu do sada“, kazao je Mitrović.

„Konkretniji komentar o protivnicima ćemo moći da damo tek nakon prvih kontrolnih mečeva. Spiskovi se šire i krate i sada nema smisla pričati napamet na osnovu prethodnih kvalifikacija. Kad vidimo protivnike, normalno, pravićemo analizu svakog protivnika pojedinačno“, zaključio je Mitrović.