Selektor digao ruke od Zvezde 1Foto: EPA/Szilard Koszticsak HUNGARY OUT

Dejan Savić odlučio je da se ubuduće bavi isključivo selektorskim poslom u reprezentaciji Srbije, s kojom je za kratko vreme osvojio sva moguća takmičenja (neka i više puta), pa davljenik Crvena zvezda mora s drugim trenerom da traži pojas za spasavanje iz mora slabih rezultata u domaćim takmičenjima i u Evropi.

„Posle niza neuspeha i loših rezultata, kao i eliminacije iz Kupa Srbije, savest i dostojanstvo ne daju mi mira i to je razlog zbog kog sam podneo neopozivu ostavku na mesto trenera Crvene zvezde. Nisam uspeo da povežem osnovne parametre za stvaranje tima i nije bilo lako pronaći kompromis između ličnog sistema vrednosti, načina rada i shvatanja vaterpolo igre sa onim što se od mene kao trenera očekivalo“, iznenadio je  javnost trofejni stručnjak, baš kao što je mnoge zatekao odlukom da se vrati u klub kojem je doneo jedinu titulu kontinentalnog šampiona.

Ne čekajući razvijanje teorija o razlozima ponovnog razlaza sa crveno-belima, Savić je sam objasnio šta ga je nateralo da se posveti samo „delfinima“.

„Preuzimam odgovornost i smatram da je taj čin jedino rešenje. Na ovaj način možda izazovem reakciju i buđenje ekipe, koja će nadam se pokazati kvalitet u daljem takmičenju. Želim svima sreću i uspeh. Dugujem upravi Zvezde veliku zahvalnost na ukazanoj prilici i želim im da razumeju da je ovo moralni čin, a ne posledica ishitrene odluke zbog sukoba, konflikta ili nesporazuma“, naveo je selektor, očigledno nemoćan da sa sastavom vrlo problematičnog kvaliteta napravi „svetsko čudo“.

Finale Svetske lige u Beogradu

Vaterpolo savez Srbije i Beograd dobili su organizaciju finalnog turnira Svetske lige, od 18. do 23. juna 2019. godine. Prestonica Srbije već je bila domaćin završnice 2005. i položila ispit, kao i Niš 2010, pa zna ša joj je činiti da bi borba osam selekcija prošla u najboljem redu. Inače, naši „delfini“ su rekordnih 11 puta osvajali ovo takmičenje, poslednji put 2017. u Ruzi, a sada imaju priliku i da se izbore za olimpijsku „vizu“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari