(VIDEO) Pešić pred prvi meč Srbije na Mundobasketu: Cilj da se plasiramo na Olimpijske igre u Parizu 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije Svetislav Pešić obratio se medijima pred početak Mundobasketa i duel njegove ekipe sa Kinom.

Srbija se u prvom kolu B grupe sastaje sa timom koji kao selektor vodi Aleksandar Đorđević, a susret se igra u subotu (14.00) u Manili.

– Kina je veoma dobro pripremljena ekipa, Saša je za kratko vreme postavio jasne zahteve i vidi se da je uložen ogroman rad. Ta utakmica je bila njihova onako, ne bih je previše ocenjivao, više bih se bavio svojom ekipom – rekao je Pešić, a zatim dodao:

– Protiv nas je bila baš jaka utakmica, ušli su sa malo velikih respektom, ali su onda pokazali jaku timsku, agresivnu odbranu kada su se opustili. I nama je taj meč koristio da osetimo prvog protivnika.

Selektor je istakao da Srbija na ovom šampionatu ima dva cilja.

– Želimo prvo da napravimo dobar rezultat u grupi, drugi cilj je da se plasiramo na Olimpijske igre 2024. u Parizu, to nam je ogromna motivacija – rekao je Pešić.

On se osvrnuo i na činjenicu da će njegova ekipa nastupiti u oslabljenom sastavu.

– O problemima uvek može da se priča, ali ih treba uzeti kao izazov i rešavati ih. Suvišno je pričati o problemima, to nas samo zamara, ako ih pretvorimo u izaov to je onda motivacija i vuče nas napred. Sve ostalo je bilo na dosta dobrom nivou, bili smo u Beogradu, to je uvek bolje nego bilo gde drugde. Pripreme su prošle bez prevelikih povreda i nekih nepredviđenih stvari – izjavio je selektor.

Svetsko prvenstvo u Japanu, Indoneziji i Filipinima na programu je od 25. avgusta do 10. septembra.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari