Selektor Srbije o Ligi nacija: Neće biti nikakva tragedija ako ne budemo prvi, taman posla 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Dragan Stojković, selektor Srbije, tokom obraćanja javnosti, pred mečeve u Ligi nacija sa Švedskom i Norveškom, pričao je i o pripremama za Katar, komplimentima koje je dobio od Gabrijela Batistute, statusima golmana, kandidatima za Mundijal.

Selektor naše zemlje može biti zadovoljan činjenicom da se Vanja Milinković Savić ustalio na golu Torina od starta sezone, baš kao i Predrag Rajković, u Majorki, novom klubu u koji je letos stigao iz francuskog Remsa.

Nažalost, Marko Dmitrović i dalje ima ulogu rezerviste u Sevilji.

„Ako smo došli do toga da imamo problema sa golmanima onda smo mi genijalci. I oni su dobili šansu kada je ideja bila da svi igrači dobiju šansu. Srbija nema problem ko će biti ta prva jedinica. Mislim da smo na toj poziciji dosta dobri i da imamo puno samopouzdanje u naše golmane, a ima vremena da to odredimo i onaj ko bude određen će biti najbolje rešenje“, samouveren je selektor Stojković, koji je delovao zadovoljno time što će Srbija krajem septembra imati provere sa Švedskom i Norveškom.

„Junski period je bio problem, četiri utakmice u 12 dana. Ideja je tada bila to da su svi igrači igrali, mislim da nismo pogrešili. Sada imamo dve utakmice koje su praktično kraj Lige nacija i tajming za odigravanje je odličan. Videćemo u kakvom će stanju igrači doći, Maksimović je juče izašao jer je osetio lakšu povredu, ali ne mislim da je nešto ozbiljno. Najbitnije je da svi dođu živi i zdravi. U planu je da imamo 10 treninga uključujući ove dve utakmice. Jedan dobar program gde ćemo raditi na taktički stvarima. Na fizičkim sigurno nećemo, nisam ja tu da ih pripremam što se kondicije tiče, ja sam tu za neke fine stvari. Radićemo na tehničkim stvarima, da Srbija igra dobar i napadački fudbal, kao što je igrala do sada.“

Nema sumnje da će Srbija i duele u Ligi naicja morati da shvati kao vid pripreme za Mundijal, jer za Katar neće imati mesec dana da se komotno uigrava i sprema za najveću fudbalsku manifestaciju na planeti.

„Uslovi su isti za sve ekipe. Mi smo odmah posle žreba imaju ideju i realizovali je, a to je da jednu utakmicu odigramo u blizini Dohe. Mi smo i pored dosta ponuda izabrali Bahrein 18. novembra. Mi nećemo imati nijedan trening ovde, igrači dolaze 14. novembra, letimo već 15. I druge ekipe imaju te probleme, a mi smo to rešili pre nekoliko meseci. Sve ide po najboljem planu. Nekada je to bilo daleko drugačije, danas je sve to promenjeno, samim tim što se Svetsko prvenstvo igra u ovom periodu. Ne obraćam previše pažnju na to, a nije ni toliko bitno.“

Akcentovane su i uitakmice sa Švedskom i Norveškom, vrlo bitne kada je konačan plasman u Ligi nacija u pitanju.

„Idemo korak po korak. Maksimalan fokus je na utakmici sa Švedskom, gde je imperativ pobeda. Učinićemo sve. Da li će biti lako, neće. Švedska je vrlo dobra ekipa, verovatno traže revanš zbog utakmice u Stokholmu. Na nama je da pružimo maksimum. Neće biti lako, a kada ta utakmica prođe razmišljaćemo o narednoj. Srbiji nikad nije bilo lako i nije ništa dobijala na tacni, uvek smo morali da se mučimo i tako će biti i ovaj put. Idemo meč po meč, a u ovom momentu je Švedska prioritet svih prioriteta. Pokazali smo da smo u igri uprkos porazu u Beogradu iako je bio nezaslužen po meni, ali se desio. Nije nikakva tragedija ako ne budemo prvi, taman posla. Mi ćemo učiniti sve da dođemo do nekog cilja i verujem da možemo, zašto da ne? Bitno je da igrači veruju u svoj talenat i na njima je da to pokažu to na terenu.“

Nije Dragan Stojković ostao imun na komplimente koje je nedavno dobio od Gabrijela Batistute. Čuveni argentinski centarfor uporedio je selektora Srbije sa Maradonom i Platnijem, iz igračkih dana.

„Mora da ste ga napili. Ako je to rekao preko dana, onda ništa. Da je rekao uveče, pa i da posumnjam… On je golgeter koji je plenio u svoje doba i samo njegovo ime govori dosta toga. Meni ostaje samo da se zahvalim na lepim rečima, ali moja igračka karijera je davno prestala i više se ni ne sećam kako sam igrao. Kad vas ljudi hvale uvek je lepo čuti. Snažne reči, iako mislim da ja nisam bio u tom rangu, da su to vanserijski igrači, prihvatam to kao tačno, iako sebe ne smatram za nešto posebno. Trudio sam se da budem primer, da igram za reprezentaciju, dam sve od sebe, a kako će to neko da ceni to je do njega“, ostavio je skorman utisak selektor, uprkos tome što ga mnogi srpski igrači smatraju za našeg najboljeg fudbalera svih vremena.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari