Selektor Stojković: Šteta bi bilo da Vlahović i Mitrović ne igraju zajedno zbog zamisli trenera 1Foto: Starsport

Reprezentacija Srbije je pobedom u Norveškoj (0:2) obezbedila plasman u elitnu grupu Lige nacija. Golovima Vlahovića i Mitrovića u Oslu, ali i načinom igre obojice, selektor Dragan Stojković na najbolji način je obrazložio zbog čega uporno insistira sa igrom sa dvojicom napadača u startnoj postavi.

Na šeretski način, na pomenutu konstataciju, selektor Dragan Stojković poručio je: „Mora da je onda i trener dobar.“

U razgovoru za sajt Fudbalskog saveza Srbije, selektor je pričao o tome zašto je istrajao u nameri da igra sa dvojicom napadača i to Mitrovićem i Vlahovićem.

„Imamo te igrače i stvarno bi bila šteta držati nekog na klupi samo na osnovu toga što je trener zamislio sistem u kome treba da igra samo jedan napadač. Ja se ne slažem sa tim. Kvalitetni igrači, koji poseduju ogroman potencijal treba da imaju mesto u timu. Drago mi je zbog Mitrovića koji je postigao jubilarni, 50. gol u dresu reprezentacije. I drago mi je zbog Vlahovića, koji je otvorio ovu utakmicu. Ne radi se samo o golovima. Oni ponašanjem i borbenošću i timskim radom zaslužuju sve pohvale“, istakao je selektor Stojković.

Stojković je ubeđen da je Srbija imala kontrolu utakmice u Oslu, da je dominirala u pasu i posedu i još jednom time oduševila javnost u otadžbini.

„Potpuno smo dominirali u igri i pristupu i tehničkim stvarima koje stalno ponavljamo i hoćemo. Ovaj stil fudbala koji mi igramo očigledno da pravi problem protivniku. Potpuno zaslužena pobeda. Nije lako igrati ovde, ali uspeli smo da uradimo šta smo hteli.“

Pomenuo je i prvi čovek struke reprezentacije Srbije i finu atmosferu u timu koju neguju fudbaleri među sobom.

„Činjenica je da smo od prvog dana napravili jednu dobru atmosferu, jedan ambijent u kome su oni rasterećeni svih stvari koje se tiču njihovih karijera. Jednostavno treba da budu srećni i nasmejani kada igraju za Srbiju i da zaista daju maksimum. Oni to i rade.“

Srbija je defanzivno na terenu Norveške bila sasvim solidna. Erling Haland, najbolji strelac Norveške u Ligi nacija, sa pet golova, od ukupno šest, koliko je postigla njegova reprezentacija, imao je svega dve dobre prilike protiv „orlova“.

“ Nema tu velike filozofije. Osim tog prvog minuta kada je ušao u šansu sve ostalo je zaista bilo pod našom kontrolom. Naša defanzivna linija je bila vrhunski raspoložena da ne primi gol. Kao tim smo delovali homogeno, kako treba ozbiljan tim da izgleda. Zato Halanda nije bilo više u šansi, niti ga je bilo u igri praktično. I te neke stvari smo doveli u red“, podvukao je selektor Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari