Seltiksi protiv Golden Stejta za „prsten“ 1Foto: EPA-EFE

Košarkaši Bostona pobedili su Majami sa 100:96 (32:17, 23:32, 27:26, 18:21) u sedmoj utakmici finalne serije Istočne konferencije lige i igraće sa najboljim timom Zapada Golden Stejtom za šampionski prsten.

Seltiksi su u odlučujućoj utakmici u Majamiju izborili plasman u veliko finale NBA lige posle 14 godina, a u duelu sa Voriorsima boriće se za 18. titulu u istoriji franšize.

U sedmoj utakmici finala Istoka, gosti su do trijumfa stigli ponovo zahvaljujući sjajnoj odbrani i činjenici da su imali veći broj igrača koji su dočekali završnicu sezone u dobroj formi.

Meč je prelomljen već u drugoj četvrtini kada je Boston stigao do prednosti od 17 poena razlike (34:17), koju nisu ispustili do kraja.

Na startu treće deonice domaći su prišli na minus četiri (55:51), ali su Seltiksi ponovo preuzeli ritam meča i sve do finiša meča imali prednost od sedam do 12 poena prednosti.

U poslednja dva minuta Majami je uspeo da uhvati rezultatski priključak i priliku da trijumfje, ali je 16 sekundi pre kraja, pri rezultatu 98:96 Džimi Batler promašio trojku, da bi potom Markus Smart ubacio oba bacanja za Boston i postigao konačan rezultat.

U pobedničkom timu ponovo je najbolji bio Džejson Tejtum sa 26 poena (šut 9/21), deset skokova i šest asistencija, Džejlen Braun i Markus Smart su ubacili po 24, dok je Grent Vilijams postigao 11 poena.

Još jednu odličnu defanzivnu partiju prikazao je Al Hoford koji je imao 14 uhvaćenih lopti (uz pet poena), a ključni skok bio je posle promašenog šuta Batlera, nakon kojeg su Seltiksi imali napad iz kojeg su stigli do nedostižnog vođstva od četiri poena prednosti.

Kod Majamija Džimi Batler je uz 35 poena imao i devet skokova, Bem Adebajo je ubacio 25, a Kajl Lauri 15 poena.

Prvi meč velikog finala na programu je u noći između 2. i 3. juna u San Francisku, a novi šampion NBA lige biće ekipa koja prva stigne do četiri trijumfa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari