Sergej može iz Lacija 1Foto: EPA-EFE/ MAURIZIO BRAMBATTI

Tvrdoglavo je Klaudio Lotito prethodnog leta odbijao sve ponude koje je Lacio dobijao za Sergeja Milinković-Savića.

Predsednik rimskog kluba tada je zacepio sa cenom na ime transfera; minimalno je tražio 100 miliona evra i tako uspeo da odbije i najupornije : Juventus i PSŽ. Okolnosti su se tokom poslednje takmičarske godine izgleda promenile, Sergej nije imao sezonu za pamćenje, ali je uprkos tome proglašen za najboljeg veznog igrača u Seriji A.

Ovo priznanje je i tačka oslonca za Lotita u pregovorima sa zainteresovanim stranama, u koje je spreman da se upusti narednih meseci, svestan da je došao trenutak da reprezentativac Srbije pređe u kvalitetniji i ambiciozniji klub.

Nedavni dolazak Brazilca Leonarda na mesto sportskog direktora PSŽ ponovo je aktuelizovao priču u vezi sa potencijalnim dolaskom Milinković-Savića. „Sveci“ su navodno spremili i najizdašniju ponudu, međutim ona nije ni blizu 100 miliona evra, koliko je Lotito nameren da ostvari na osnovu transfera nekadašnjeg igrača Vojvodine i belgijskog Genka.

– U Laciju zadržavamo samo one koji hoće da ostanu. Ukoliko igrač izrazi želju za novim izazovom, nećemo da stojimo na putu. Cena će da bude u skladu sa činjenicom da je proglašen za najboljeg vezistu Serije A – rekao je Lotito za Gazetu delo Sport.

Pari Sen Žermen, sa novim sportskim direktorom Leonardom, pokazao je ozbiljno interesovanje za transferom i do kraja nedelje očekuje se sastanak Brazilca i Sergejevog menadžera Mateje Kežmana. Mediji na Apeninima prenose da Lacio od PSŽ-a traži okruglo 100 miliona, dok su Francuzi spremni da daju 75 miliona i još pet miliona kroz bonuse. Ukoliko se uspešno završe pregovori Milinković-Savić bi postao najskuplje plaćeni srpski fudbaler ikada i srušio bi nedavno postavljeni rekord Luke Jovića iz Ajntrahta u Real Madrid (60 miliona).

Sergeja u svojim redovima želi i Juventus, s tim da mu je primarna meta povratak Pola Pogbe iz Mančester Junajteda.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari