Šest kartona po utakmici 1Foto: D.Stanić

Peto kolo nastavka prolećne deonice na terenima klubova Prve lige Srbije u fudbalu ako se pogleda broj kartona koje su arbitri pokazali, čak 48 žutih i tri crvena, izgleda kao da se vodio pravi „rat“, a ne igrao fudbal.

Ipak, šest kartona po utakmici u proseku, od čega je najviše bilo na meču u Borči između BSK i Dinama (0:0), čak 13, uz dva isključenja službenih lica, poznavaocima govori više o slabom danu sudija negoli o grubijanstvu.

Činjenica da se pet i više dobijenih kartona na jednoj utakmici od strane FSS sankcioniše sa 25.000 dinara, do sada je dobrano praznila ionako budžetski plitke kase ovdašnjih fudbalskih klubova.
Iako je do kraja prvenstva ostalo još deset kola i ukupno 30 bodova u opticaju, jasno je da Mačva, koja je pobedila Kolubaru u gostima sa 2:1, sasvim sigurno ide u fudbalsku elitu. Porazom od Inđije (1:3) romantičari sa Karaburme su izgubili i teoretske šanse da se spasu ispadanja, pa su oni sada sigurni putnik u niži ligu jer su osvojili tek 13 bodova. Ako procene govore da je za opstanak neophodno osvojiti najmanje 36 bodova, onda su među još tri kandidata za ispadanje Kolubara i Odžaci, dok neizvesnost do poslednjeg kola očekuje Bežaniju, Proleter i ekipu iz Borče.

Sloboda je remijem na vrućem terenu u Pirotu (0:0) sačuvala drugu poziciju, ali je Zemun pobedom protiv Proletera u Novom Sadu (3:1) i stigao na samo bod zaostatka u odnosu na Užičane i učinio borbu za „drugu vizu“ koja vodi u Superligu potpuno otvorenom. Bez šansi nije ni Inđija, dok su Piroćanci ovog proleća superligaške ambicije sveli na teoriju, teško pretvorivu u praksu.

U Vojvodini efikasniji

Na osam utakmica palo je samo 18 golova (nešto više od dva po utakmici), od čega je čak 12 postignuto na utakmicama u Novom Sadu, Odžacima i Inđiji. Na osam utakmica bilo je oko 4.000 gledalaca i taj prosek „izvlači“ poseta u Pirotu, gde je bilo dve hiljade gledalaca.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari