Sevilja i Šahtjor "po navici" 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWELL

Posle sinoćnjih mečeva u Dizeldorfu i Kelnu ostala su upražnjena još dva mesta u polufinalu prekinute pa nastavljene fudbalske Lige Evrope, oko čega će se večeras boriti (po) jedan španski, ukrajinski, engleski i švajcarski tim.

Na neutralnom terenu u Duizburgu, na jednoj strani terena biće najtrofejniji klub ovog takmičenja – Sevilja, u čijim vitrinama je završilo pet titula, i Vulverhempton, kom je najveći domet u istom plasman u finale početkom sedamdesetih godina.

– Na jednu stvar sam posebno ponosan, a to je timska sinergija. Ona nas je dovela dovde, nje ćemo se držati i u ovom meču. Zaslužili smo da budemo deo njega, a ostalo kako bude. Spremni smo za borbu – poručio je Đoan Lopetegi, pod čijim trenerskim vođstvom su Andalužani, s povremenim srpskim reprezentativcem Nemanjom Gudeljom u veznom redu, kao četvrtoplasirani u Primeri otišli u jaču Ligu šampiona sledeće sezone, a ove su u LE bili prvi u grupi, pa preskočili Kluž (zahvaljujući golu u gostima) i Romu u jednoj utakmici (2:0).

Ostrvski „vukovi“ su englesku Premijer ligu završili na sedmom mestu, grupnu fazu su prošli kao drugi u svojoj konkurenciji, a u nokat fazi stali na „rep“ prvo Espanjolu (ukupnim rezultatom 6:3) a onda i Olimpijakosu (2:1).

– Ovo je bila baš duga sezona i mnogo nas je potrošila, ali prijatno je takmičiti se. Biće teško suočiti se sa ovako teškim protivnikom, ali uložićemo svoj poslednji napor. Izazvaćemo sebe – priznaje strateg Vulvsa Nuno Espirito Santo.

Gelzenrkihen će biti poprište četvrtfinalne bitke osvajača LE iz 2008. godine – Šahtjora i Bazela koji je u njoj 2013. dogurao do Top 4.

– Bazel ima izuzetno agresivan tim, s kvalitetnim veznim redom i vrlo intenzivnim centarforom, a zadnja linija savršeno služi napadu. Pred nama je složen posao – ima visoko mišljenje o protivniku Luis Kastro, strateg novog (starog) prvaka Ukrajine, koji se u ovu LE prestrojio iz Lige šampiona.

Švajcarci su do večerašnjeg meča stigli kao pobednici LE grupe i „dželati“ APOEL-a (uk.rez. 4:0) i Ajntrahta (uk.rez. 4:0).

– Šahtjor ima vrlo ujednačen tim, s dosta sjajnih tehničara iz Brazila i igrom punoj tempa. Ali i moja ekipa je u ovoj sezoni Lige Evrope pokazala da ume da se brani i stvara šanse – baca „rukavicu“ trener trećeplasiranog tima švajcarskog prvenstva  Marsel Koler.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari