Sferopulos: Zadovoljan sam reakcijom tima 1Foto: Starsport

Košarkaši Crvene zvezde u nedelju su lako savladali FMP Železnik u ABA ligi, a trener srpskog šampiona Janis Sferopulos bio je zadovoljan izdanjem svoje ekipe.

Solunac je posle meča govorio i o stanju povreda u Zvezdinom timu – pre svega o statusu Miloša Teodosića i Nemanje Nedovića.

Zvezda je do pobede u „Štark areni“ došla ubedljivim rezultatom 87:54.

„Bili smo koncentrisani i ozbiljni na početku. Zadovoljan sam reakcijom tima. Igrali smo dobru odbranu. Nije važno ko nam je protivnik, moramo da budemo fokusirani. Ako to nije slučaj, imaćete probleme i u Evroligi i u ABA ligi. Moramo da pratimo plan igre. Početkom drugog perioda nismo bili dobri na oba kraja terena. Svim ostalim sam zadovoljan“, rekao je Janis Sferopulos.

Zvezda ni na utakmici sa „Panterima“, baš kao ni protiv Baskonije u četvrtak, nije mogla da računa na svoj bekovski trojac. Utakmicu su zbog povreda propustili Miloš Teodosić, Nemanja Nedović i Nikola Topić, piše Sport Klub.

„Pratimo situaciju iz dana u dan. Njih trojica se osećaju bolje. Ipak, to nije dovoljno – i dalje ne treniraju sa timom“, izjavio je trener crveno-belih.

Zvezdu očekuju dva veoma bitna duela u predstojećoj sedmici. Prvo će Sferopulosov tim u četvrtak u Berlinu gostovati Albi, a potom tri dana kasnije u „večitom derbiju“ u ABA ligi igra protiv Partizana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari