Sigurna ruka Vestbruka 1Foto: EPA-EFE JOHN G

Sakramento je izgubio drugu utakmicu zaredom, ovoga puta od Oklahome (106:101), međutim ono što ohrabruje je dobra igra rukija Kingsa, pre svih Bogdana Bogdanovića.

Nakon tri meča u kojima je imao očajan procenat šuta ubacujući manje od deset poena, srpski reprezentativac bio je najbolji u svom timu sa 19 poena (šut iz igre 6/11, 3/7 za tri, 4/5 sa linije penala), uz tri asistencije, osam skokova i jednu izgubljenu loptu, a pored njega u Kingsima se istakao i 23-godišnji Džastin Džekson.

Sakramento je bio ravnopravan protivnik tokom većeg dela susreta, a u poslednju deonicu čak je i ušao sa minimalnom prednošću (79:78), međutim „velika trojka“ imala je spreman odgovor. Tako je Rasel Vestbruk poveo svoj tim, koji je u četvrtoj četvrtini podigao procenat šuta na 58 odsto, upisujući svoj 99. tripl-dabl u karijeri (20. ove sezone) sa 17 poena, 11 asistencija i deset skokova. Oklahoma je ovom pobedom došla do skora 40-29, i trenutno je četvrta dok je Sakramento na 13. mestu sa učinkom 21-47

Veče između ponedeljka i utorka ipak je obeležio treći uzastopni poraz San Antonija od koga je bio bolji Hjuston(109:93), nakon čega su Sparsi pali na 10. mesto i prvi put u poslednjih 20 godina postoji realna mogućnost da se neće naći u plej-ofu. Sparsi tokom cele sezone igraju bez najboljih igrača, samo je Kavaj Lenard propustio 58 utakmica, a do sada su samo jednom imali sve igrače na raspolaganju. Kako je funkcionisao tim Grega Popovića najbolje ilustruju podaci ESPN-a po kojima je San Antonio koristio 23 različite startne postave, a čak 15 igrača su se smenjivali kao vodeći strelci po utakmici, što je rekord lige.

– Ovaj tim ima snagu. Kavaj može da nam pomogne. Znamo da neće biti lako. On nije igrao dva meseca. Biće teško ali daćemo sve od sebe – rekao je veteran Sparsa Toni Parker.

U ostalim mečevima Portland je savladao Majami Hit (115:99) a Milvoki je upisao pobedu protiv Memfisa (121:103).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari