Prvo veče revanš duela osmine finala UEFA Kupa proteklo je očekivano, tako da su se u narednu fazu plasirali upravo favoriti ovog dela takmičenja. Jedino blaže iznenađenje može predstavljati eliminacija francuskog Lansa iz najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja, koji nakon pobede ostvarene na domaćem terenu u prvom meču, nije uspeo da u uzvratnom susretu ostvari povoljan rezultat, pa je u sredu veče završio svoje ovosezonsko evropsko puteševstvije.

Prvo veče revanš duela osmine finala UEFA Kupa proteklo je očekivano, tako da su se u narednu fazu plasirali upravo favoriti ovog dela takmičenja. Jedino blaže iznenađenje može predstavljati eliminacija francuskog Lansa iz najmasovnijeg evropskog klupskog takmičenja, koji nakon pobede ostvarene na domaćem terenu u prvom meču, nije uspeo da u uzvratnom susretu ostvari povoljan rezultat, pa je u sredu veče završio svoje ovosezonsko evropsko puteševstvije. Sa druge strane, nemačkom timu je ovo prvi put od 2002. godine (kada su igrali finale Lige šampiona) da napravi neki veći evropski uspeh, pa je razumljivo „opšte ludilo“ koje je na stadionu nastalo nakon isteka 90 minuta.

Rezultati osmine finala

Verder – Selta 2:0, Bajer Leverkuzen – Lans 3:0, Osasuna – Rendžers 1:0, Totenhem – Braga 3:2, sinoć su igrali: Benfika – PSŽ, Espanjol – Makabi (Haifa), AZ Alkmar – Njukasl, Šahtjor – Sevilja

– Taktički meč smo odigrali savršeno. Fudbal upravo treba da se igra na ovaj način. Sve komplimente zaslužuju moji igrači koji su prosto bili sjajni – rekao je trener Leverkuzena Mihael Skibe posle meča, a pravi presedan predstavlja detalj posle meča, kada je golman domaćih uzeo mikrofon u ruke i zapevao navijačima.
I drugi nemački tim koji je pre dve večeri bio na terenu ostvario je prolaz među osam najboljih. Naime, Verder je nakon rutinske pobede na Vezeru nad španskom Seltom (2:0) i ukupnog trijumfa od 3:0 overio plasman u četvrtfinale, čime je zapravo i potvrđeno da je Bundesliga jedna od najjačih na Starom kontinentu.
– Nismo uspeli da od samog starta nametnemo svoj ritam, pokušali smo, ali nam Selta to nije dozvolila. Drago mi je što uprkos tome nismo izgubili strpljenje, izdržali smo probleme koje smo imali u prvom delu i u drugom bili mnogo bolji – rekao je posle meča trener Bremenaca Tomas Šaf.
Totenhem je nastavio sa ubedljivim partijama na evrosceni i uz identičan rezultat iz prvog meča (3:2) savladao je portugalsku Bragu i bukirao sebi mesto među osam najboljih. U probranom društvu mesto je našla i španska Osasuna. Timu iz Pamplone je bila dovoljna minimalna pobeda nad glazgovskim Rendžersom da bi takmičenje nastavila dalje, a Škotima samo ostaje žal za neodigravanjem finalnog susreta, koji će baš biti u Glazgovu.
Izvlačenje četvrtfinalnih i polufinalnih parova biće obavljeno danas upravo u tom gradu, u kojem će 16. maja biti odigrano i veliko finale, a poput žreba za Ligu šampiona, ni ovaj neće biti dirigovan, neće biti povlašćenih ekipa, a prvi dueli naredne faze igraju se 5. aprila, dok su revanši na programu sedam dana kasnije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari