Siloviti Porto i Liverpul, Šahtjor ispred Napolija 1Foto: EPA-EFE/ PETER POWEL

Utakmicama u E,F,G i H grupi završeno je ovosezonsko takmičenje po grupama u Ligi šampiona, a poznati su svi učesnici osmine finala koje počinje u ferbuaru 2018. godine.

Liverpul je kod kuće deklasirao Spartak iz Moskve sa čak 7:0 i tako zauzeo čelnu poziciju grupe E ispred Sevilje koja je neočekivano remizirala sa Mariborom 1:1.

Trostruki strelac na „Enfildu“ bio je Filipe Kutinjo, dok se dva puta u listu strelaca „upisao“ Sadio Mane, a po jedan pogodak postigli su Muhamed Salah i Roberto Firmino.

U Mariboru je domaći tim do vođstva doveo Tavares u desetom minutu, da bi konačan rezultat postavio Paulo Ganso u 75.

Prvi je Liverpul sa 12 bodova, ispred Sevilje sa 9, dok će u Ligu Evrope trećeplasirani Spartak iz Moskve koji je sakupio šest bodova, a Maribor je poslednji sa tek tri osvojena.

U grupi F Fejnord je iznenadio favorizovani Napoli slavivši 2:1, ali izabranicima Mauricija Sarija ne bi vredela ni eventualna pobeda budući da je Šahtjor kod kuće savladao Mančester Siti i tako sebi obezbedio drugo mesto na tabeli, bez obzira na ishod meča u Holandiji.

Poveli su gosti na „De Kajpu“ već u trećem minutu preko Zelinskog, ali je Jorgenen iskoristio sjajan centaršut Stivena Berhuesa, pa je poravnao rezultat nakon tačno pola sata, da bi veliku radost navijačima doneo Sen Žust golom u 90.minutu, što je bilo dovoljno za tek prvu pobedu holandskog velikana ove sezone u Ligi šampiona.

U Ukrajini je Šahtjor odlično odigrao i potpuno zasluženo golovima Bernara i Ismailija slavio, dok je utešni gol za Ostrvljane bio delo Serhia Aguera i to iz penala u nadoknadi vremena.

Posle šest odigranih kola prvi je u F grupi Mančester Siti sa 15 bodova, ispred Šahtjora sa 12, dok je tek treći Napoli sa 6, a poslednji Fejnord sa samo tri.

U grupi G Porto je ubedljivom pobedom nad Monakom (5:2) obezbedio osminu finala Lige šampiona, dok je Bešiktaš trijumfom nad Lajpcigom u gostima još jednom pokazao da se nalazi u zaista fenomenalnoj formi, kao i da nijednom timu u nokaut fazi neće biti lako u dvomeču sa aktuelnim turskim šampionom.

Na kraju je iza Bešiktaša sa 14 i Porta sa 10 bodova, završio upravo Lajpcig sa sedam, dok je najveće razočaranje ovogodišnje Lige šampiona ekipa Monaka koja je sa samo dva osvojena boda bila ubedljivo poslednja u jednoj od najlakših grupa ovosezonskog takmičenja.

U H grupi viđene su dve pobede domaćih timova, Real je sa 3:2 pobedio Borusiju iz Dortmunda, dok je Totenhem lako porazio APOEL 3:0.

Poveli su „Kraljevići“ preko Borhe Majorala i Kristijana Ronalda veoma brzo sa 2:0, ali se slavni nemački tim „vratio“ golovima Obamejanga, da bi tri boda Madriđanima doneo Lukas Vaskez, deset minuta pre kraja susreta.

U Londonu je igrao samo jedan tim, a „Pevci“ su golovima Ljorentea, Sona i Nkodua lako upisali još jednu pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona ove jeseni, pa su potpuno zasluženo završili kao prvi u svojoj grupi sa čak 16 osvojenih bodova, tri više od velikog Reala, dok je trećeplasirana Borusija iz Dortmunda sa 2, isto koliko ima i poslednjeplasirana ekipa APOELA.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari