Siner: Dug je put do broja jedan na ATP listi 1Foto: EPA-EFE/JAMES ROSS

Kao da je italijanske i svetski medije iznenadio ogroman marketinški potencijal Janika Sinera, koji je mladi igrač “otključao” posle spektakularnog osvajanja Australijan opena.

Četvrti igrač sveta neprestano je u centru pažje medija prethodnih dana, ali po njegovim izjava se vidi da je ostao odmeren i fokusiran na posao koji ga čeka u narednoj fazi sezone, ali i karijere.

Uprkos prvom osvojenom grend slemu, 22-godišnji Siner je i dalje četvrti igrač ATP liste, ali se i te kako približio Medvedevu, koji je ostao trećeplasirani.

“Kada stvari idu dobro, onda uvek želiš više. Međutim, ostaću tih, radimo kako bismo ostvarili ciljeve. Moj san je oduvek bio da uzmem slem titulu – sad znam kakav je osećaj i radićemo kako bih to opet osetio. Najbolje je sad da se vratim na teren i radim. Velika je razlika između top 5, top 3 i broja 1. Trenutno sam četvrti”, rekao je vrlo trezveni Italijan.

U ovom kontekstu treba izdvojiti i Sinerovu izjavu od pre nekoliko dana.

“Novak je posebna liga u odnosu na mene, a ja sam izuzetno zadovoljan i ovim jednim”, rekao je Siner.

Riđokosi momak iz San Kandida trenutno ima 11 singl titula na ATP turu, a zanimljivo je da je pobedio Novaka Đokovića, najuspešnijeg igrača svih vremena, na tri od poslednja četiri međusobna duela, piše Sport Klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari