Široko srce za besplatan sendvič: Zašto je Boban Marjanović namerno promašio drugo slobodno bacanje? (VIDEO) 1Foto: AP/Mark J. Terrill

U kojem god timu da je igrao za devet godina u američkoj profesionalnoj košarci, gorostasni centar Boban Marjanović je osvajao srca navijača i zbog svoje neposrednosti.

Omiljen je ostao i među poklonicima Klipersa, gde je bio u drugom delu sezone 2017/18. i u prvom delu u sledećoj.

Na njegovu pitomu dušu su oni i računali.

U poslednjoj utakmici osnovnog dela NBA lige Marjanović je došao u Los Anđeles s Hjustonom, koji je u završnici prvenstva zaigrao bolje, ali mu to nije bilo dovoljno da se domogne plej-ina u Zapadnoj konferenciji.

Pošto je domaćin već obezbedio četvrto mesto i znalo se da će se u četvrtfinalu plej-ofa sastati s petoplasiranom Dalasom, meč i nije imao takmičarski značaj.

Marjanović, koji je retko dobijao priliku, proveo je na terenu 12 minuta, najviše ove sezone.

Od kada je pretprošlog leta došao u Hjuston, nešto više je igrao samo u poslednjoj utakmici prošle sezone, u pobedi u gostima protiv Vašingtona.

Hjuston se i sada oprostio pobedom – 116:105.

U jednom delu meča Marjanović se našao na liniji za slobodna bacanja.

Prvo je promašio, a to je navijačima Klipersa bio znak da za drugo nagrnu na njega sa željama da ne pogodi i sledeće.

Marjanović je shvatio o čemu se radi.

Reč je o akciji jednog od sponzora koji navijačima daje besplatan obrok s piletinom ako protivnički igrač promaši dva uzastopna slobodna bacanja.

Bobi je namerno bio neprecizne ruke, ali široke za publiku koja ga je nekada podržavala u igri kao svoju uzdanicu pod koševima.

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari