Siti i PSŽ kao glavni favoriti 1Foto: EPA-EFE/ Justin Setterfield POOL

Najbogatiji klubovi vladaju Ligom šampiona, a jedino delimično iznenađenje u četvrtfinalu je Porto.

Portugalski klub je iznenadio Juventus u osmini finala, ali se s druge strane za tim koji je 23 puta u poslednje 24 godina igrao Ligu šampiona, a dvostruki je osvajač tog takmičenja, ne može reći da je veliko iznenađenje među osam najboljih.

Poslednje dve vize za četvrtfinale overili su Čelsi i Bajern, čime su se pridružili već pomenutom Portu, Borusiji Dortmund, Liverpulu, Pari Sen Žermenu, Mančester sitiju i Real Madridu.

Danas ćemo na žrebu u Nionu (12.00) saznati parove ne samo četvrtfinala, već i polufinala, pa će tako unapred moći da se kalkuliše ko će imati najlakši ili najteži put ka finalu koje će 29. maja biti održano na „Ataturk“ stadionu u Istanbulu.

Utakmice četvrtfinala igraće se 6. i 7. aprila, odnosno revanši 13. i 14. aprila.

Polufinale je na programu 27. i 28. aprila, odnosno 4. i 5. maja.

Kladionice tvrde da su Mančester siti i prošlogodišnji finalista PSŽ prvi favoriti za podizanje pehara sa velikim „ušima“, ali da dobre šanse ima i Bajern koji brani krunu.

Navijači iz Srbije verovatno će polagati nade u nekog, uslovno rečeno, autsajdera poput Porta ili Borusije Dortmund.

U portugalskom timu je inače jedini preostali srpski fudbaler u ovom takmičenju – Marko Grujić.

Mnogo toga zavisiće i od žreba pošto na njemu neće biti povlašćenih, a ovaj put će čak moći da se sastanu i timovi iz iste zemlje.

Žreb bi dodatno mogao da interesuje i navijače Crvene zvezde jer bi zavisno od toga ko osvoji Ligu šampiona put u ovo takmičenje mogao da bude olakšan crveno-belima ako budu prvaci Srbije.

Ako bi do trofeja došla neka od ekipa koja bi istovremeno i kroz svoju nacionalnu ligu obezbedila učešće u Ligi šampiona sledeće sezone, onda bi crveno-beli najverovatnije bili smešteni tek u drugo kolo kvalifikacija, a u trećem bi sigurno bili nosioci na žrebu.

Međutim, sve to pada u vodu ako do pehara dođe na primer Liverpul koji, kako stvari trenutno stoje, teško u Premijer ligi može do nekog od prva četiri mesta.

Trener Bajerna Hans Diter Flik obećao je posle pobede nad Lacijom da je prioritet njegove ekipe odbrana evropskog trofeja.

– Prošle sezone je bilo prekida zbog korona virusa. Ove igramo u kontinuitetu i veoma nam je važno da odbranimo Ligu šampiona kako bi dokazali da osvajanje pehara u Lisabonu prošle sezone nije bila slučajnost – rekao je Flik.

Menadžer Čelsija Tomas Tuhel rekao je posle trijumfa nad Atletiko Madridom da njegov tim konačno počinje da igra kako je očekivao.

– Postajemo familija. Mnogo više od igre me raduje to što su igrači počeli da razumeju jedan drugoga na terenu. Kada kao trener to postignete, onda je vaš posao mnogo lakši. Mislim da smo spremni za utakmice protiv najjačih timova Evrope – zaključio je Tuhel.

Revanši osmine finala

Juventus – Porto*                3:2 (1:2)

Borusija (D)* – Sevilja         2:2 (3:2)

Liverpul* – Lajpcig                2:0 (2:0)

PSŽ* – Barselona  1:1 (4:1)

Mančester siti* – Borusija (M)        2:0 (2:0)

Real* – Atalanta    3:1 (1:0)

Čelsi*- Atletiko     2:0(1:0)

Bajern* – Lacio      2:1 (4:1)

* u zagradama su rezultati prvih mečeva

* zvezdicama su označeni četvrtfinalisti

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari