Skuplja dara nego mera: Koliko će Crvenu zvezdu koštati rastanak sa Barakom Baharom? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Uprava Crvene zvezde odlučila je da smeni trenera Baraka Bahara posle poraza u 171. „večitom“ derbiju i da na njegovo mesto dovede Vladana Milojevića.

U toku dana očekuje se obraćanje javnosti generalnog direktora Zvezdana Terzića, koji će i zvanično saopštiti da će crveno-beli dobiti novog šefa stručnog štaba, ali pitanje je da li će objasniti koliko će klub koštati projekat sa Izraelcem.

Činjenica je da su čelnici i navijači crveno-belih već mesecima bili nezadovoljni Barakovim rezultatima, kiksevima u domaćem prvenstvu, kao i sa pet poraza u Ligi šampiona, međutim, na „Marakani“ su sve ovo trpeli zbog ogromnog ugovora koji ima Barak Bahar.

Kako prenosi Mondo, Zvezdan Terzić je na promociji Izraelca potvrdio da je ugovor potpisan na tri sezone (do 2026. godine), a prema pravilima FIFA treneru pripada ceo iznos ugovora u slučaju uručenja otkaza.

Navodno, danas se očekuje razgovor Bahara sa rukovodstvom Zvezde na kome će se razgovarati o dugu, odnosno, u Ljutice Bogdana se nadaju da neće morati baš sve da isplate.

Ako ne uspeju da ubede Bahara, pokušaće makar da isposluju model po kome će taj novac dobijati tokom dužeg perioda.

Prema informacijama koje su stizale u medije tokom pregovora Bahara i Crvene zvezde, izraelski stručnjak i njegov stručni štab (koji takođe odlazi sa svojim šefom) dobili su godišnju platu od 1,2 miliona evra.

Deo tog novca Bahar i saradnici već su dobili za prvih šest meseci, a Zvezdu će otkaz koštati tri miliona evra.

Baharova plata bila je oko 900 hiljada evra godišnje, dok je 300 hiljada evra išlo njegovim saradnicima Gaju Serfatiju, Adamu Davidu i Gaju Vizingeru.

To nije i jedini trošak koji je Zvezda imala na Izraelca, pošto je čak 500 hiljada evra bilo plaćeno Makabiju iz Haife kao obeštećenje da bi izraelski klub raskinuo ugovor.

Takođe, zaradili su i 100 hiljada evra na konto bonusa za bod u Ligi šampiona protiv Jang Bojsa.

Kako tvrdi Mondo, Crvena zvezda je na Baraka Bahara potrošila 4,2 miliona evra, a smenila je trenera, koji je prema najavama, trebalo da podigne klub na novi nivo.

Očekuje se da će plata Vladana Milojevića biti veća u odnosu na period kada je odlazio iz kluba, a kada je dobijao 600 hiljada evra godišnje, pa i to treba dodati na konto neuspelog eksperimenta sa izraelskim trenerom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari