Sledeća prepreka je Travalje 1Foto: YOAN VALAT/EPA ( arhivska fotografija)

Viktor Troicki plasirao se u drugo kolo US Opena preokretom protiv Norbeta Gombosa u pet setova – 3:6, 6:3, 3:6, 6:4, 6:3.

 Srbin i Slovak trebalo je da se sastanu u utorak, ali je njihov meč, kao i gotovo svi susreti drugog dana, odložen zbog jakih padavina u NJujorku. Viktor će u drugom kolu igrati protiv Italijana Stefana Travalje (144. na svetu), koji je iznenađujuće pobedio zemljaka Fabija Fonjinija sa 6:4, 7:6 (8), 3:6, 6:0. Biće to njihov prvi duel.

Troicki nije odigrao kako ume, mnogo je oscilirao, nije uspevao da prelomi u važnim momentima iako je stvarao šanse, dok je Norbert uglavnom koristio prvu ili drugu šansu za brejk. Upravo na taj način stigao je do vođstva u setovima, usledio je odgovor našeg igrača, da bi se sve ponovilo i u naredna dva seta.

Ipak, kada je bilo najvažnije- drugi reket Srbije podigrao je nivo igre, a nije ga pokolebala ni činjenica da je u odlučujućem setu ispustio brejk prednosti. Ostao je smiren, još jednom oduzeo servis Slovaku i rutinski kompletirao preokret.
Posle eliminacije Dušana Lajovića od Rafaela Nadala, pored Troickog, od predstavnika u muškom singlu ostao je samo još Janko Tipsarević- koji je kasno noćas u drugom kolu igrao sa Dijegom Švarcmanom.

Posle Aleksandra Zvereva još jedan mladi igrač Frensis Tijafo pokazao je da može da zada dosta muke Rodžeru Federeru. Švajcarac je dobio meč prvog kola US opena protiv američkog tinejdžera, ali tek nakon pet setova (4:6, 6:2, 6:1, 1:6, 6:4). U drugoj rundi Federer će se sastati sa boljim iz duela Blaža Kavčiča i Mihaila Južnog.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari