Šljam je smislio celu priču 1Savo Milošević Foto: STARSPORT

Udarna tema jučerašnje elektronske konferencije za novinare trenera crno-belih Sava Miloševića bilo je njegovo šamaranje od strane viđenijih nazovi navijača kluba iz Humske, za šta su pojedini dnevni listovi „utvrdili“ da se desilo „pre nepunih mesec dana u prepunom restoranu na stadionu Partizana“.

A, javnost bez trunke sumnje poverovala u istinitost navoda, jer je istorija moći i svakolikog bahaćenja domaćih huligana i kriminalaca iz redova tzv. najtvrđeg jezgra pristalica ovdašnjih klubova krcata raznim primerima demonstracije nedodirljivosti ove kategorije društva ogrezlog u nasilju.

– Zaista sam se trudio da izbegnem da pričam o budalaštinama, a i oguglao sam na razne izmišljotine o meni. Međutim, doveden sam u situaciju da nemam nazad, da ne mogu da ne odgovorim i ne reagujem. Svako ko je hteo imao je dovoljno vremena da proveri tačnost ove informacije i vidi kako sam. Jasno je da je ovo smišljena priča, par dana pred početak prvenstva, da se destabilizujemo ja, igrači i klub. To je instruirano, a samo sprovođenje je delo „medija“. Ja neke ljude ne mogu da svrstam u novinare, jer bi to bio greh prema pravim. To je šljam koji je u stanju da gazi po ljudima, oni nemaju nikakve crvene linije. Morao sam svojoj deci da objašnjavam o čemu je ovde reč – rekao je Milošević.

On je dodao da pretpostavlja da određeni „novinari“ imaju nadređene koji im to naređuju.

– Moja poruka njima je – bavite se vi sobom. Mene niste poremetili, niti će to da se desi. Svako će da žanje ono što se desi. Radim i spreman sam da platim za ono što radim. Ovo sam shvatio i kao poruku meni, s obzirom na to da počinje prvenstvo. Oni žele žele da mi pokažu da imaju moć, da mogu sve. A ja ovde vidim njihovu slabost i strah od Partizana – oštro je zaključio Milošević.

(Ne)istine o „šaketanju“

Dok su se neki mediji izbrukali tvrdnjom da je Savo Milošević išamaran u objektu na stadionu, čija su vrata godinama zakatančena, a drugi vraćali film na „posetu“ grupe navijača treningu ekipe u klupskom sportskom centru, još posle februarskog kiksa protiv TCS-a, što je inače manir „grobara“ i njihovih večitih rivala „delija“, čaršijom se prolomila treća verzija. Po njoj se trener, navodno, zatekao u klupskim prostorijama pre sastanka pojedinih „vođa“ sa čelnicima kluba (na nepoznate teme) da bi, posle odbijanja da prisistvuje istom (smatrao da mu nije tamo mesto) dobio ćušku po glavi. Naravno, nikome osim policije je nemoguće utvrditi da li je ovo istina ili laž, ali i ptice na grani znaju, na primer, za šamaranje Lazara Markovića na atletskoj stazi posle jednog meča ili za napad na generalnog direktora Miloša Vazuru i njegovog vozača na klupskom parkingu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari