Mlada fudbalska selekcija Srbije u subotu, 8. septembra, protiv reprezentacije Belorusije, igra izuzetno važan meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U sutrašnjem meču, „orlići“ imaju zadatak da nadoknade „minus“ koji je nastao nakon remija u prvom kvalifikacionom duelu protiv Letonije.

Mlada fudbalska selekcija Srbije u subotu, 8. septembra, protiv reprezentacije Belorusije, igra izuzetno važan meč u okviru kvalifikacija za Evropsko prvenstvo. U sutrašnjem meču, „orlići“ imaju zadatak da nadoknade „minus“ koji je nastao nakon remija u prvom kvalifikacionom duelu protiv Letonije. Selektor Slobodan Krčmarević uveren je da će ovaj put njegovi izabranici uspeti da prikažu potencijal koji neosporno poseduju.
– Meč protiv Letonije igrali smo u nezgodnom trenutku – odmah po završetku EP u Holandiji. Tada smo imali mnogo problema sa povredama, što, na sreću, ovog puta nije slučaj. Protiv Belorusije će igrati tim koji se poprilično razlikuje od onog koji je igrao sa Letoncima. Imam puno poverenja u te momke i verujem da će učiniti sve kako bi savladali rivala – uverava Krčmarević.
Selekcija Belorusije ima maksimalan učinak iz tri do sada odigrana meča. Krčmarević naglašava da mu je drago što su igrači svesni značaja koji ovaj meč ima, ali i kvaliteta koji poseduje protivnička ekipa.
– Igrači znaju koliko nam je bitno da pobedimo ovaj meč. Belorusi su izuzetno neugodna ekipa. Nemamo mnogo izbora. Kvalitet imamo, a preostaje nam samo da odigramo kako treba i potencijal dokažemo na terenu – ističe selektor mlade reprezentacije.
Novi kapiten „orlića“, Gojko Kačar, počastvovan je izborom za novog lidera. Kao jedan od igrača koji su imali priliku da nastupaju i za onu prethodnu generaciju, Kačar je i najmerodavniji da uporedi kvalitete ove dve selekcije.
– Prethodna generacija je bila znatno iskusnija i uigranija, jer su dugo igrali zajedno. Ipak, prednost ove nove leži upravo u mladosti i želji za dokazivanjem. Ovo je odličan način da se dođe do afirmacije i izađe iz anomnisti. Stoga, siguran sam da ćemo svi dati sve od sebe kako bi nastavili kontinuitet dobrih rezultata koje su do sada postizale naše mlade reprezentacije – smatra Kačar.
Subotnji meč Srbije i Belorusije, na stadionu OFK Beograda, počinje od 17 sati, a ulaz je besplatan. Četiri dana kasnije, u sredu, 12. septembra, „orlići“ u Budimpešti igraju novi kvalifikacioni duel, protiv selekcije Mađarske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari