Slobodan pad "crvenih đavola" 1Foto: EPA-EFE/PETER POWELL

Mančester junajted je baš zaređao s lošim igrama i rezultatima ispod klupskog renomea, a ono što njegove poklonike još više brine, užasava i plaši je to što se ne nazire ni tračak svetlosti za kojim bi „crveni đavoli“ mogli da krenu iz tamnog vilajeta.

Naprotiv, „domaćinski“ poraz od Juventusa (0:1) u trećem kolu Lige šampiona i neviđena inferiornost u duelu sa italijanskim prvakom samo je produbila krizu tima Žozea Murinja.

– Treba biti realan priznati da je Juventus klasa. Odmah posle žreba mi je bilo jasno da ćemo se sa Valensijom boriti za drugo mesto. Juventus je osvojio sedam titula u Seriji A zaredom, igrali su dva finala Lige šampiona poslednjih godina i još su nezadovoljni načinom na koji igraju. Žele više, bolje. Zato su doveli Ronalda. To je veliki klub, velike prošlosti, sadašnjosti i budućnosti. Sada rade sve kako bi se domogli Lige šampiona i jedan su od glavnih kandidata za tu titulu. Mi smo daleko iza njih. Ako ljudi to ne žele da prihvate to je onda njihov problem – priznao je Murinjo posle prvog izgubljenog duela Mančestera kod kuće od neke ekipe sa Apenina još od 2005. godine.

Komentarišući meč čije celo prvo poluvreme su Nemanja Matić i društvo bili u podređenom položaju, a drugo potrošili na jalove napade na smišljeno povučene goste, trofejni i kontroverzni Portugalac izvukao je u gro plan dva defanzivca.

– Mislio sam da možemo nešto napraviti, moji igrači su do kraja to pokušavali, ali nismo mogli više od ovoga. Možda bi rezultat bio nešto drugačiji da sam mogao da uvedem Felanija i Sančeza u poslednjih 20 minuta, ali neću na taj način da posmatram utakmicu, jer je Juventus stvarno dobro odigrao. Svi gledaju u Dibalu, Ronalda i Pjanića, a promiču im defanzivci. Gospoda Bonući i Kjelini mogli bi na Harvardu da drže predavanja o tome kao treba da se brani jedan tim i pomažu kolege iz ofanzivnog dela – impresioniran je trener Mančester junajteda, koji je na prozivke Juventusovih navijača odgovorio s tri podignuta prsta, kao podsećanje na triplu krunu osvojenu sa njihovim mrskim rivalom Interom.

– Savršeno smo se branili. U prvih 45 minuta dozvolili smo im samo nekoliko šansi, dok smo u drugom poluvremenu morali više da radimo da bismo otupeli njihov presing. Odigrali smo utakmicu tačno onako ako smo planirali – imao je razloga da se „širi“ nepogrešivi Leonardo Bonući.

Tako priča i drugi „predmet“ Murinjovog obožavanja favorit Đorđo Kjelini.

– Odlični smo u ovom trenutku, ali verujem da možemo biti još bolji u martu i aprilu, kada bude bilo najvažnije – optimista je defanzivac crno-belih iz Torina.

Za razliku od Mančester junajteda njegov gradski rival Mančester Siti zgromio je Šahtjor u Ukrajini (0:3), posrnuli nemački gigant Bajern se protiv AEK-a u Atini (0:2) izdigao iznad krize u Bundesligi, a Real opravdao zvanje favorita protiv Viktorije Plzenj na svom „Santijago Bernebeu“ (2:1). Međutim, osvajač tri poslednje LŠ uradio je to toliko neubedljivo da su ga sopstveni navijači ispratili zvižducima, darujući aplauzima hrabrog rivala iz Češke.

– Najvažnija stvar je da smo osvojili tri boda, kao i uvek u Ligi šampiona. Imali smo mnogo šansi za ubedljiviju pobedu, ali dobro je da smo ovim rezultatom prekinuli lošu seriju. Nadam se da će nam vratiti potreban mir – poručio je posle tesnog trijumfa trener „kraljevića“ Đulen Lopetegi, kojem „visi glava“ zbog, malo je reći, očajnog učinka u prvenstvu Španije, gde s tri poraza i jednim remijem, samo u poslednja četiri kola, zauzima tek sedmo mesto.

Grupa A

Briž – Monako sinoć

Borusija (D) – Atletiko (M)     sinoć

Tabela: Borusija 6, Atletiko 6, Monako 0, Briž 0.

Grupa B

PSV – Totenhem         sinoć

Barselona – Inter         sinoć

Tabela: Barselona 6, Inter 6, PSV 0, Totenhem 0.

Grupa C

Liverpul – Crvena zvezda        sinoć

Napoli – PSŽ   sinoć

Tabela: Napoli 4, PSŽ 3, Liverpul 3, C. zvezda 1.

Grupa D

Galatasaraj – Šalke      sinoć

Lokomotiva (M) – Porto          sinoć

Tabela: Porto 4, Šalke 4, Galatasaraj 3, Lokomotiva (M) 0.

 

Rezultati i tabele

Grupa E

AEK – Bajern  0:2

Ajaks – Benfika           1:0

Tabela: Ajaks 7, Bajern 7, Benfika 3, AEK 0.

Grupa F

Šahtjor – Mančester siti           3:3

Hofenhajm – Olimpik Lion     0:3

Tabela: Mančester siti 6, Olimpik Lion 5, Šahtjor 2, Hofenhajm 2.

Grupa G

Real Madrid – Viktorija Plzenj            2:1

Roma – CSKA Moskva           3:0

Tabela: Real Madrid 6, Roma 6, CSKA Moskva 4, Viktorija Plzenj 1.

Grupa H

Jang Bojs – Valensija   1:1

Mančester junajted – Juventus            0:1

Tabela: Juventus 9, Mančester junajted 4, Valensija 2, Jang Bojs 1.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari