SNS kadrovi ruše Bajatovića? 1Foto: STARSPORT

Osnovni razlog zbog koga zaposlenima u Fudbalskom klubu Vojvodina kasne već dve plate, a fudbaleri još uvek nisu dobili obećane premije za osvajanje Kupa Srbije u prošloj sezoni, jeste sukob koji postoji između ljudi u upravi bliskih Srpskoj naprednoj stranci i Dušana Bajatovića, generalnog direktora kluba, kažu za Danas dobro upućeni u zbivanja u Vojvodini koji su želeli da ostanu anonimni.

– Još od letos su velike trzavice u klubu. Članovi uprave bliski SNS pokušavaju na sve načine da isteraju Bajatovića iz kluba. Situacija u kojoj se ne isplaćuju zarade usled čega je došlo do nezadovoljstva igrača ali i drugih zaposlenih u klubu je planski napravljena kako bi Dušan Bajatović ispao glavni krivac za  negativna dešavanja u Vojvodini. Cilj je da on ode zbog svega toga- objašnjava naš izvor.

On navodi da su se protiv Bajatovića udružile dve međusobno sukobljene frakcije Srpske napredne stranke u Novom Sadu, od kojih obe imaju svoje ljude u upravi FK Vojvodina, kako bi izdejstvovale da direktor Javnog preduzeća „Srbijagas“, glavnog sponzora kluba, napusti redove tog novosadskog superligaša.

Priliku da svoj plan ostvare imaće već sutra na sednici Skupštine kluba koju je zakazao Dragoljub Samardžić, vršilac dužnosti predsednika Upravnog odbora FK Vojvodina.

Onima u klubu kojima Bajatović nije po volji definitivno u prilog ide to što on nije u milosti ministarke rudarstva i energetike Zorane Mihajlović koja ga je svojevremeno odstranila sa sastanka koji je u Vladi Srbije upriličila sa direktorima preduzeća iz energetskog sektora.

Bajatović se naime oglušio o zahtev ministarke Mihajlović da na taj sastanak dođe sa saradnicima zbog čega je ona zatražila od direktora Srbijagasa da napusti skup.

Ministarka Mihajlović veoma često kritikuje Bajatovića tvrdeći da se preduzeće kome je na čelu nije reformisalo na adekvatan način što se odražava i na poslovne rezultate.

Izvor Danasa tvrdi da je Bajatović, kada je reč o dosadašnjoj borbi za prevlast u Vojvodini, bio odlučan da ne napušta poziciju u klubu na kojoj se nalazi.

Da li će pri takvom stavu, ako dođe do zahteva za njegovim povlačenjem, ostati i na Skupštini kluba dok je istovremeno pod žestokim kritikama veoma moćne ministarke poput Zorane Mihajlović, preostaje da se vidi.

Naš sagovornik dodaje da je atak na Bajatovićevu funkciju u Fudbalskom klubu Vojvodina istovremeno i deo šireg „rata“ koji na teritoriji Vojvodine postoji između koalicionih partnera u vlasti, Srpske napredne stranke i Socijalističke partije Srbije.

Povodom izjave šefa Stručnog štaba Vojvodine Nenada Lalatovića da bi članovi uprave ako su u svađi trebalo da se dogovore kako bi zaostala primanja zaposlenima u klubu bila isplaćena, pri čemu je pohvalim rečima govorio o direktoru „Srbijagasa“, kontaktirali smo i Dušana Bajatovića ali nam on do zaključenja ovog izdanja nije odgovorio na postavljena pitanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari