Solidarnost nas čini ljudima – Glumci i Mozzart igraju na humanost 1Foto: Mozzart

Marko Baćović i Vladimir Jocović plemenitim listićima pomogli porodicama iz Novog Sada i Čačka

Igra na humanost je za mnoge glumce u poslednje vreme najznačajnija uloga koju mogu da dobiju. Na daskama koje život znače su navikli na aplauze, ali posebne ovacije su izmamili za pogotke u Mozzartovom Humanitarnom tiketu u podne. Dramski umetnici nizali su dobitke na plemenitim listićima, a među njima su Marko Baćović i Vladimir Jocović.

Čak 53 poznatih lica iz sveta pozorišta i filma do sada je imalo uspeha u ovoj jedinstvenoj akciji! U prethodnom periodu pogađali su Olja Lević, Marta Bjelica, Boris Milivojević, Ana Marija Rosi… Baćović je na kompanijski ulog od 10.000 dinara sastavio kvotu 11,66, a novčani iznos od 111.660 dinara usmerio je za pomoć porodici Jeremić iz Novog Sada.

„Solidarnost nas čini ljudima. Uvek treba imati u vidu i da su nama drugi pomagali, a to smo možda zaboravili. Zato je solidarnost vraćanje naših dugova i najjači činilac društvene povezanosti. Porodici Jeremić želim da budu zdravi i radosni. Nevolje su nešto što čovek dobije u miraz kad se rodi. Treba verovati i boriti se“, rekao je glumac koga je publika mogla da gleda u ostvarenjima “Državni službenik”, “Tajkun”, “Čizmaši”, u filmovima “Šavovi”, “Mali Budo”, “Kralj Petar prvi”…

Sličan dobitak zabeležio je Jocović, koji je želeo da donacija od 109.100 dinara ode porodici Ilić iz Čačka – majka Gorica ima šestoro dece.

“Mozzartova akcija je neverovatna, toliko ljudi je do sada izrazilo želju da se uključi i pomogne. Ovo je sjajan način da se prikupe sredstva za one kojima je pomoć preko potrebna, da se pruži stalna podrška nekim udruženjima, organizacijam, pojedincima…”

Njegov dobrotvorni tiket je do poslednje sekunde bio neizvestan za prolaz, ali sreća prati glumce u Humanitarnom tiketu prethodnih meseci…

“Možda je to i zbog toga što je Mozzart u saradnji sa legendama na početku godine organizovao veliku akciju pomoći Udruženju dramskih umetnika Srbije, čiji sam član. Predstava Balkanski špijun preko zoom-a je dokaz da se ovde rade velike stvari i da je želja da se pomogne velika. Drago mi je da sam imao priliku da prognoziram rezultate u humanitarne svrhe, nestrpljivo sam čekao 157 koševa na meču Reala i Barse i umalo da padnem za pola koša. A onda je sviran faul, igrač je dao slobodno bacanje i tu je bio kraj meča”, kroz osmeh se Jocović priseća uzbudljive završnice i pogotka u centar plemenite mete.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari