SP: Brazil preko Meksika do četvrtfinala 1Foto: EPA-EFE/ TATYANA ZENKOVICH

Brazil je kao potvrdio ulogu favorita u duelu sa selekcijom Meksika i lako ih, sa 2:0, porazio u osmini finala. Golove za „Selesao“ postigli su Nejmar i Roberto Firmino u drugom poluvremenu meča.

Jedan od favorita za osvajanje Mundijala će se u narednoj fazi takmičenja susresti sa boljim iz okršaja Belgija – Japan koji je na programu večeras od 20 časova.

Brazil je na terenu opravdao ulogu favorita i mogao možda i još ubedljivije da slavi protiv Meksika, ali i pomenuti rezultat svakako da raduje sve simpatizere ove ekipe jer je tim pokazao kvalitet u svim linijama, ali i samouverenost, koja ih na nekim prethodnim takmičenjima i nije krasila.

Posle prvog poluvremena rezultat je bio 0:0, ali Brazil nije paničio i strpljivo je igrao u napadu, a gol je došao u 48. minutu posle sjajnog ubačaja Vlijana, te pravovremene reakcije Nejmara.

Na drugi gol se čekalo čitavih 40 minuta, a došao je nakon jedne kontre u kojoj je najbrži i najspretniji bio Roberto Firmino.

Time je Brazil i osmi put za redom prošao u četvrtinu finala Mundijala, dok je Meksiko na ovoj stepenici zaustavljen sedmi put u proteklih sedam učešća.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari