SP: Engleska preko Švedske do polufinala 1Foto: EPA-EFE/ SERGEI ILNITSKY

Fudbaleri Engleske treći su polufinalisti Svetskog prvenstva u fudbalu pošto su u meču četvrtfinala lako savladali selekciju Švedske sa 2:0.

Golove su postigli Hari Megvajer u 30. minutu nakon sjajno izvedenog kornera Ešlija Janga, te Dele Ali u drugom poluvremenu nakon divnog centaršuta Džesa Lingarda.

Švedska je u drugom poluvremena stvorila tri dobre šanse, ali je udarce Markusa Berga i Viktora Klasena zaustavljavljao maestralni čuvar mreže protivničke ekipe, Džordan Pikford.

Ovo je prvo polufinale Engleske još od 1990. godine, a u narednoj fazi takmičenja igraće sa pobednikom duela Hrvatska – Rusija.

Engleska je u potpunosti kontrolisala ritam utakmice, imala je 57% vremena lopte u svom posedu i činilo se da igraju onoliko koliko im je potrebno da zabeleže novi trijumf na Prvenstvu.

Sa druge strane Švedska je prikazala igru sličnu onoj u osmini finala protiv Švajcarske, s tim što joj ovog puta ona nije bila dovoljna ni za gol, a samim tim ni za trijumf.

Selektor Engleske Geret Sautgejt još jednom je odlično pripremio utakmicu, pa ni igra sa tri štopera i pet veznih fudbalera nije ostavila protivku puno prostora za brze kontranapade.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari